Ruski PVO oborio ukrajinski avion sa zapadnim naoružanjem

Izvor/medij: Tanjug
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Nema potvrde da je Rusija srušila ukrajinski avion s oružjem sa Zapada

Ruske oružane snage oborile su ukrajinski vojno-transportni avion natovaren velikom količinom zapadne vojne opreme, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

"Ruski sistemi protivvazdušne odbrane u regionu Odese oborili su ukrajinski vojni transportni avion u vazduhu, koji je transportovao veliku količinu naoružanja koje su Ukrajini isporučile zapadne zemlje", rekao je on, prenela je agencija RIA Novosti.

 

Osim toga, dva ukrajinska drona su oborena iznad naselja Lozovaja i Veselaja.

 

Admiral Nikolaj Jevmenov: Posada "Moskve" će nastaviti da služi u mornarici

Glavnokomandujući ruske mornarice, admiral Nikolaj Jevmenov sastao se sa posadom potonule krstarice "Moskva" i izneo obećanje da će oficiri, vezisti i mornari nastaviti da služe u mornarici, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Glavnokomandujući Ratne mornarice admiral Nikolaj Jevmenov i komanda Crnomorske flote održali su sastanak sa posadom krstarice "Moskva" u Sevastopolju, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Igor Konašenkov: Urbani deo Mariupolja očišćen od trupa Ukrajine

Čitavo urbano područje Mariupolja očišćeno je od militanata, rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

"Celo urbano područje Mariupolja potpuno je očišćeno od militanata nacističke formacije Azov, stranih plaćenika i ukrajinskih trupa. Ostaci ukrajinske grupe trenutno su potpuno blokirani na teritoriji metalurškog kombinata Azovstal", kazao je Konašenkov, prenela je agencija RIA Novosti.

 

Članak indeksiran 29. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me