SADA I ZVANIČNO ČIP U VAKCINI ZA SIROTINJU! – Bill Gates pokrenuo program ID2020 u 2019. godini, forsirajući digitalni identitet sa vakcinama!

Izvor/medij: Vesti net
Ocjena: Klikbejt Teorija zavjere Lažna vijest
Raskrinkano u: ID2020: Niko ne planira da nas “čipira vakcinom” i pored svih strašnih priča

Savez ID2020 pokrenuo je novi program digitalnog identiteta na svom godišnjem samitu u Njujorku, u saradnji s vladom Bangladeša, savezom o vakcinaciji Gavi i novim partnerima u vladi, akademiji i humanitarnoj pomoći.

 

Program koji će koristiti imunizaciju kao priliku za uspostavljanje digitalnog identiteta predstavio je ID2020 u saradnji sa programom Pristup informacijama (a2i) Vlade Bangladeša, Generalnim direkcijama za zdravstvene usluge i Gavi, navodi se u najavi.

Digitalni identitet je kompjuterizovani zapis o tome ko je osoba, koji se čuva u registru. Koristi se, u ovom slučaju, za praćenje onih koji su primili vakcinu.

 

 

 

„Primenjujemo pristup digitalnom identitetu koji gleda unapred i omogućava pojedincima kontrolu nad njihovim ličnim podacima, a istovremeno izgrađujemo postojeće sisteme i programe“, kaže Anir Chovdhuri, savetnica za politiku u a2i.

„Vlada Bangladeša priznaje da dizajn sistema digitalnog identiteta ima dalekosežne posledice na pristup pojedinaca uslugama i sredstvima za život i mi smo spremni da ovaj pristup pionirimo.“

Izvršni direktor Gavi Seth Berklei kaže da 89 posto dece i adolescenata koji nemaju identifikaciju živi u zemljama gde je organizacija aktivna.

 

 

„Oduševljeni smo potencijalnim uticajem ovog programa ne samo u Bangladešu, već kao nešto što možemo da ponovimo u zemljama koje ispunjavaju uslove za Gavi, pružajući održivu rutu za zatvaranje jaza identiteta“, kaže on.

Ranije ove godine uspostavljeno je i partnerstvo između Gavi-a, NEC-a i Simprints-a za korišćenje biometrije za poboljšanje pokrivenosti vakcinom u zemljama u razvoju.

„Digitalni ID se definiše i implementira danas i prepoznajemo važnost brzih akcija za zatvaranje jaza identiteta“, komentariše izvršna direktorka ID2020 Dakota Gruener.

„Sada je vreme za obavezujuće hrabre mere kojima ćemo osigurati da brzo i odgovorno reagujemo.

 

 

 

Mi i naši partneri iz ID2020 Alijanse, sadašnji i budući, posvećeni smo ovom izazovu. “

ID2020 je takođe najavio nova partnerstva i pružio izveštaje o napretku inicijativa pokrenute prošle godine.

Od prošlogodišnjeg samita, ID2020 savezu pridružili su se grad Austin, UC Berkelei’s CITRIS Polici Lab and Care USA.

Grad Austin, ID2020, i nekoliko drugih partnera rade zajedno sa beskućnicima i pružaocima usluga koji sa njima sarađuju u razvoju platforme digitalnog identiteta koja podržava „Blockchain“ pod nazivom MiPass kako bi se osnažili beskućnici sa njihovim ličnim podacima.

EVO KAKO JE UNAPRED PLANIRANA VIRUSNA PANDEMIJA:

 

 

Dva uvodna pilot programa pokrenuta prošle godine u partnerstvu sa iRespond-om i Everestom postigli su napredak, kaže ID2020.

Program iRespond poboljšao je kontinuitet zbrinjavanja više od 3.000 izbeglica koje su lečene od hroničnih stanja, od Međunarodnog komiteta za spašavanje na Tajlandu, navodi se u najavi, dok je Everest pomagao u pružanju pristupa kritičnim subvencijama za energiju i nizom dodatnih usluga sa sigurnim digitalnim identitetima orijentisanim prema korisnicima bez oslanjanja na pametni telefon.

Ovaj post je ažuriran 26. marta 2020. u 16:58 kako bi se razjasnilo da je program namenjen ljudima, da dobiju vakcinu i dokažu da su je primili, a ne da bi pratio pojedince, kako tvrde neki teoretičari zavere.

(Vestinet.rs)

Članak indeksiran 15. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me