Raskrinkavanje.ba

Informer → ŠALJU NAM PLASTIČNI SNEG? Žena pokušala da ga otopi, GRUDVA POCRNELA, PA OTKRIVENA ISTINA! /VIDEO/

16.01.2021
Tekst članka

Jedna Španjolka tvrdi da sneg koji je donela oluja nije pravi sneg jer je test koji je sprovela pokazao da se sneg nije otopio

Na video snimku koji kruži internetom ona uzima malo snega sa svog balkona i zagreva ga plamenom upaljača, pokazujući da se sneg ne topi, već postaje crn.

Prema njenim rečima, izgorela supstanca miriše na čistu plastiku, prenosi "Sputnjik".

- Kao što vidite, ne topi se, ma koliko vatre da mu približim, pocrni. I miriše na izgorelu plastiku. Znam da je na mnogim mestima pao sneg, pa to i sami vidite. Ovo što nam šalju, to je čista plastika. Stalno nas zavaravaju, proverite to i sami - kaže žena na video snimku.

Mnogi korisnici društvenih mreža rugali su se u komentarima, a veći broj ljudi je pokušao da objasni fenomen: prema nekim navodima, ovo je normalna reakcija, jer se većina toplote usmerena ka snežnoj grudvi preraspoređuje na celu njenu zapreminu.

 

Miris "plastike" potiče od nečistoća u gasu iz upaljača, a "crni" sneg se pojavljuje zbog procesa hemijske sublimacije, kada se materija transformiše iz čvrstog stanja u gas, zaobilazeći fazu tečnog stanja.

Članak indeksiran 25.03.2021. Zadnji put osvježen 25.03.2021.

Ocijenjeno u analizi