Jedna žena mi je rekla za recepte koje je uglavnom držala u tajnosti ali je sad napravila izuzetak.
Recept:
- 1 patlidžan srednje veličine,
- 1 litar vode.
Operite patlidžan, isijecite ga na kolutove i stavite u ključalu vodu. Isključite šporet i ostavite tako dok se voda ne ohladi i zatim odvojite 760 ml te tečnosti i stavite je u frižider. Ova mješavina je za unutrašnju upotrebu, odnosno za piće, prenosi portal Zdravljeipriroda.
Za eksternu upotrebu uradite sljedeće:
U 250 ml tečnosti koju ste prethodno sačuvali dodajte 50 ml maslinovog ulja i tu mješavinu stavite u frižider.
Način korištenja:
- 250 ml popijte ujutru i nanesite još na bolno mjesto
- Još po 250 ml ispijte prije ručka i prije večere
Nakon deset dana korištenja ovog prirodnog lijeka, neće nestati samo bol, već i sam uzrok bola”, poručuje žena.
(Hayat/Foto:Ilustracija)