Raskrinkavanje.ba

Bild → Šarović: Podržat ćemo vraćanje prenesenih nadležnosti Republici Srpskoj

16.10.2021
Tekst članka

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da najstrože treba sankcionirati svaki poziv na rat bez obzira od koga dolazio.

Srpska demokratska stranka podržat će vraćanje prenesenih nadležnosti s razine BiH na Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik stranke Mirko Šarović.

Šarović je naveo i da će se SDS odazvati i iznijeti svoj stav o veoma važnim pitanjima koja će biti tema posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, SDS se zalaže za izvorni Dayton i uvijek će se zalagati za to da sve nadležnosti koje su prenesene na razinu BiH trebaju u odgovarajućoj proceduri biti vraćene pod okrilje Republike Srpske.

 

“Mi jesmo za izvorni Dayton i sve inicijative treba provesti na miran način”, rekao je Šarović nakon današnje sjednice Glavnog odbora SDS-a u Istočnom Sarajevu.

Komentirajući najave nekih tužitelja da bude formiran predmet u Tužiteljstvu BiH protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Šarović je rekao da su inicijative o vraćanju nadležnosti potpuno legitimne i da je legitimno da netko iz Srpske pokrene inicijativu da se te nadležnosti vrate.

“Ne vidim zašto bi netko zbog toga mogao kazneno odgovarati”, dodao je Šarović i naglasio da bi se koalicijski partneri trebali dogovoriti o vraćanju nadležnosti i da će SDS glasati za njihovo vraćanje jer je taj stav ustavan i zakonit.

SVAKI POZIV NA RAT TREBA SANKCIONIRATI

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da najstrože treba sankcionirati svaki poziv na rat bez obzira od koga dolazio.

“Treba biti sankcioniran pa ma tko bio, bez obzira je li riječ o nekome iz Frankfurta ili bilo kog drugog mjesta. Nije bitno ime i je li iz ovog ili onog naroda, treba biti sankcioniran”, rekao je Šarović osvrćući se na objave konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je putem “Twitera” pozivao na rat i džihad.

Šarović je dodao da su jedan ljudski život i sloboda svakog čovjeka najznačajniji i da ništa nije vrijedno kao sloboda i mir.

On je ocijenio da je atmosfera i situacija u BiH vrlo loša. “Mir i stabilnost ove zemlje je najvažnija”, poručio je Šarović.

“Sto tisuća Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na “Twiteru”, pa kasnije ugasio nalog.

Bild.ba

Članak indeksiran 19.10.2021. Zadnji put osvježen 19.10.2021.

Ocijenjeno u analizi