Raskrinkavanje.ba

Kreacije → SATOVI U SRBIJI SU STALI… Bolest je bila jača…(TUGA)

17.07.2023
Tekst članka

Aljoša Vučković, nevjerovatno renomirani glumac sa naših prostora, pokazao je svoj izuzetan talenat na sceni kroz brojne zapažene nastupe tokom svoje slavne karijere.

Uprkos izazovnoj zdravstvenoj bitci tokom prelaznog roka, Aljoša je nepokolebljivom odlučnošću trijumfovao nad svojom bolešću. Poznat po svojim kultnim ulogama u omiljenim televizijskim serijama “Srećan život” i “Bolji život”, doneo je tešku odluku da se povuče krajem 2018. godine zbog zdravstvenih komplikacija.

U jednoj od svojih završnih javnih izjava, hrabro je izjavio: “Ograničenja nametnuta mojom bolešću značajno su uticala na moju sposobnost da učestvujem u bilo kojoj sceni ili aktivnosti ispred kamere, što je uzelo danak na mene.” Aljoša je namjerno odlučio da tajne detalje svog stanja, te je nakon dužeg perioda hospitalizacije na kraju otpušten na kućno liječenje. Tokom ovog napornog putovanja, Aljoša je ostao nepokolebljiv u uvjerenju da specifičnosti njegove bolesti treba da ostanu neotkrivene.

Stoga je i dan-danas priroda glumčeve bolesti ostala nepoznata. Transformacija kojoj je prošao bila je zaista izuzetna, s obzirom na tretman koji je dobio.  Uprkos izuzetnim glumačkim sposobnostima, njegova voljena ćerka Leana upala je u podmukli svet narkomanije.

Leana Vučković je 1999. godine uz Slobodu Mićalović, Katarinu Radivojević i Anu Franić upisala razred Predraga Bajčetića na Fakultetu dramskih umjetnosti. Hvaljena je kao jedna od najdarovitijih učenica, ali nažalost nije se sve odvijalo kako je planirano. Kako je podlegla privlačnosti zloupotrebe supstanci, njen napredak se stalno pogoršavao. Nezastrašeni sumornim okolnostima, njeni roditelji su nepokolebljivo držali veru u njenu sposobnost da se oporavi. Nakon nemilosrdne borbe protiv svoje zavisnosti, Leana se našla zatvorena u rehabilitacionom centru u okviru jedne medicinske ustanove.

Članak indeksiran 20.07.2023. Zadnji put osvježen 20.07.2023.