Znamo svi koliko hrana utiče na naše zdravlje, te ne čude toliki apeli da konzumiramo što kvalitetnije namirnice. Sad nam na osnovu novih istraživanja stiže nešto drugačiji savet – dovoljno je jedno kuvano jaje dnevno da reguliše nivo šećera u krvi.
Jedna od najopasnijih (zato što dugo ne daje simptome) i najčešćih bolesti današnjice jeste dijabetes tip dva, od koje broj obolelih neprestano raste. Međutim, u prirodi postoji rešenje koje blagotvorno deluje na ovo oboljenje. Sve što vam treba jesu sirće, voda i kuvano jaje.
Skuvajte jedno jaje, najbolje u popodnevnim časovima, oljuštite ga i izgnječite viljuškom. Potom preručite u veću činiju, dodajte sirće, te ostavite da tako prenoći. Ujutru uzmite jaje sa čašom tople vode i, ako se ovoga budete pridržavali svakodnevno, nivo šećera u krvi će vam se znatno smanjiti.
O dijabetesu
Dijabetes je hronična nezarazna bolest koja počinje tiho i može da traje dugo, a da osoba nema nikakvih tegoba, odnosno nekada se dijagnoza postavlja tek kada se jave komplikacije.
Karakteriše je smanjeno lučenje hormona insulina ili neadekvatan odgovor organizma na insulin, a simptomi su gubitak telesne težine, pojačana žeđ, pojačano mokrenje, malaksalost i umor.