SAZNAJEMO: Almira-Hadžović Džuvo dala izjavu USKOK-u!

Izvor/medij: Novi vjetar
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Priča o privođenju bez ikakvih potvrda

Kako saznajemo Almira-Hadžović Džuvo prilikom ulaska u Hrvatsku, presretnuta je od strane službenika Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (USKOK) i dovedena u službene prostorije USKOK-a na razgovor.

Razlog ispitivanja Almire-Hadžović Džuvo od strane USKOK-a prema riječima sugovornika su sumnjivi poslovi njenog supruga Almira Džuve, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) saTomislavom Karamarkom, bivšim direktorom Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske (SOA).

Almir Džuvo je podsjećamo, radi veoma dobrih veza sa Tomislavom Karamarkom, dobio državljanstvo Hrvatske još 2006. godine. Kako je moguće da je Džuvo prošao obveznu provjeru POA-e kojoj je tada na čelu bio Tomislav Karamarko, ostaje kao jedno od pitanja za Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (USKOK).

Kako tvrdi naš sugovornik, Almir Džuvo je vlasnik više nekretnina u Republici Hrvatskoj, a kao najveće navodi stan u Brelama i dva stana u Zagrebu.

Ostaje da se vidi dalji tok istrage USKOK-a protiv dva državljana Republike Hrvatske, bivših prvih obavještajaca Almira Džuve i Tomislava Karamarka.

Članak indeksiran 17. 11. 2017 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me