SDA DOBILA SDA PORUČUJE | U Sarajevu neće biti Parade ponosa 2020. godine

Izvor/medij: Avaz.live
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Portal Deblokada: Proricanje budućnosti i plasiranje dezinformacija

Već se zna kako će biti raspodjeljeni resori u novoj Vladi Kantona Sarajevo između tri koaliciona partnera, SDA, SBB i DF.

S obzirom da je SDA pripao resor saobraćaja, koji je odlučujući za davanje dozvole za održavanje različitih skupova, pa tako i Parade ponosa, nje u Sarajevu 2020. najvjerovatnije neće biti.

Ova politička stranka je tokom proteklih godina uvijek odbijala dati odobrenje za održavanje ovog skupa i tako učinila Sarajevo jedinim glavnim gradom u Evropi u kojem nije bila održana LGBT parada. Ako budu doslijedni svojoj dosadašnjoj politici, zaključak je jednostavan i logičan, organizatori skupa neće dobiti dozvolu za njegovo održavanje.

Vjerovatno je da to neće biti prepreka da organizatori održe skup, ali možda u Banjaluci jer su često isticali da imaju veliku podršku iz ovog grada odakle su, po njihovim navodima, mnogi došli na šetnju u Sarajevo.

Ovo je nezvanični rapored resora koalicije SDA, SBB i DF:

>>> PROČITAJTE JOŠ <<<  Novi detalji ubistva: Svađa eskalirala nakon što su saznali da se obojica viđaju s istom djevojkom i 300 eura

SDA: Ministarstvo finansija, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo pravde i uprave, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo za boračka pitanja i mjesto predsjedavajućeg Skupštine.

SBB: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

DF: Ministrarstvo zdravstva i Ministarstvo privrede.

DEBLOKADA.COM

Članak indeksiran 28. 12. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me