Šef turske agencije: Oružje iz svemira izaziva zemljotrese

Izvor/medij: Fer portal
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Je li šef turske svemirske agencije potvrdio postojanje oružja koje izaziva zemljotrese?

Šef turske svemirske agencije serdar Husein Jildirim iznio je šokantnu tvrdnju o oružju sposobnom da izazove zemljotrese.

Ona je na jednom javnom skupu rekao da postoje sistemi naoružanja koji rade po principu lansiranja dugačkih metalnih stubova iz svemira, koji se onda zabijaju duboko u zemlju i izazivjau zemljotrese:

“Ne možete ništa da uradite u prostoru od svemira do Zemlje. Posebno u zemljama poput nas. Ništa! Dozvolite mi da vam dam primjer. Kažem ovo jer sam vidio kako rade na takvom sistemu naoružanja, a ono je vrlo jednostavno. Znate one stubove ulične rasvjete na ulicama. Slični su ovim stubovima, visoki oko 8-10 metara. Metalne šipke. Unutar šipke nema ničega, nema eksploziva, ničega, ali to je metalna šipka napravljena od tvrdog materijala legure titanijuma. Stavili su ih u satelit. Određenu količina. A onda ih ciljaju i lansiraju na Zemlju”, rekao je Jildirim.

Opisao ga je kao kolac, odnosno oštar vrh.

“Na primjer, ne daj Bože, negde da padne, nećemo sada da imenujemo scenario katastrofe, ali čim padne na zemlju prodire do 5 kilometara duboko u zemlju. To se dešava veoma brzo i stvara zemljotres magnitude 7-8 stepeni. Usljed udara sve što se tamo nalazi biće uništeno. Vidite, ovdje nema oružja, nema eksploziva, nema bombi, ništa slično. Jednostavan sub. Ali postoji takva sila koja dolazi iz svemira i nemate šanse da je vidite, zaustavite ili da se odbranite”, rekao je Jildirim.

Članak indeksiran 03. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me