ŠEF TURSKE SVEMIRSKE AGENCIJE IZNIO ŠOKANTNE TVRDNJE: ORUŽJE ZA IZAZIVANJE ZEMLJOTRESA POSTOJI

Izvor/medij: Hayat
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Je li šef turske svemirske agencije potvrdio postojanje oružja koje izaziva zemljotrese?

Šef turske svemirske agencije Serdar Hussein Yildirim na jednom naučnom izlaganju iznio je poprilično šokantnu tvrdnju o oružju sposobnom da izazove zemljotrese.

On je rekao da postoje sistemi naoružanja koji rade po principu lansiranja dugačkih metalnih stubova iz svemira, koji se onda zabijaju duboko u zemlju i izazivaju zemljotrese:

  • Ne možete ništa da uradite u prostoru od svemira do Zemlje. Posebno u zemljama poput nas. Ništa! Dozvolite mi da vam dam primjer. Kažem ovo jer sam vidio kako rade na takvom sistemu naoružanja, a ono je vrlo jednostavno – tvrdi Yildirim.

On je takvo oružje uporedio sa stubovima ulične rasvjete, visokih osam do deset metara.

  • Unutar njih nema nikakvog eksploziva, ali to je metalna šipka napravljena od tvrdog materijala legure titanijuma. Stavili su u satelit određenu količinu, a onda ih ciljaju i lansiraju na Zemlju – pojašnjava.

Yildirim je još jednom podcrtao da je riječ o oružju nezamislive snage od koje jednostavno nema odbrane.

  • To je kao kolac, oštar vrh. Na primjer, ne daj Bože, negdje da padne, nećemo sada da imenujemo scenario katastrofe, ali čim padne na zemlju prodire do pet kilometara duboko u zemlju. To se dešava veoma brzo i stvara zemljotres magnitude 7-8 stepeni. Usljed udara sve što se tamo nalazi biće uništeno. Vidite, ovdje nema oružja, nema eksploziva, nema bombi, ništa slično. Ali postoji takva sila koja dolazi iz svemira i nemate šanse da je vidite, zaustavite ili da se odbranite – dodao je.

Nije poznato da li su ove njegove tvrdnje povezane sa zemljotresom koji je Tursku pogodio 6. februara ove godine, a koji je iza sebe ostavio pustoš i preko 50 hiljada poginulih.

Naučne tvrdnje o postojanju ovakvih sistema za sada nisu zvanično poznate.

Video pogledajte OVDJE.

 

Članak indeksiran 03. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me