Raskrinkavanje.ba

Bild → Šef turske svemirske agencije: Postoji oružje za izazivanje potresa, vidio sam ga

25.02.2023
Tekst članka

Yildirim je još jednom naglasio da je riječ o oružju nezamislive snage od kojeg jednostavno nema obrane.

Šef turske svemirske agencije Serdar Hussein Yildirim na jednom znanstvenom izlaganju iznio je poprilično šokantnu tvrdnju o oružju koje ima sposobnost izazivanja potresa. On je rekao da postoje sustavi naoružanja koji rade po principu lansiranja dugačkih metalnih stubova iz svemira, koji se onda zabijaju duboko u zemlju i izazivaju potrese.

"Ne možete ništa uraditi u prostoru od svemira do Zemlje. Posebno u zemljama poput nas. Ništa! Dozvolite mi da vam dam primjer. Kažem ovo jer sam vidio kako rade na takvom sustavz naoružanja, a ono je vrlo jednostavno", tvrdi Yildirim.

On je takvo oružje uporedio sa stubovima ulične rasvjete, visokih osam do deset metara.
"Unutar njih nema nikakvog eksploziva, ali to je metalna šipka napravljena od tvrdog materijala legure titanija. Stavili su u satelit određenu količinu, a onda ih ciljaju i lansiraju na Zemlju", pojašnjava.

Yildirim je još jednom naglasio da je riječ o oružju nezamislive snage od kojeg jednostavno nema obrane.

"To je kao kolac, oštar vrh. Na primjer, ne daj Bože, negdje da padne, nećemo sada imenovati scenarij katastrofe, ali čim padne na zemlju prodire do pet kilometara duboko u zemlju. To se zbiva veoma brzo i stvara potres magnitude 7-8 stupnjeva. Uslijed udara sve što se tamo nalazi bit će uništeno. Vidite, ovdje nema oružja, nema eksploziva, nema bombi, ništa slično. Ali postoji takva sila koja dolazi iz svemira i nemate šanse da je vidite, zaustavite ili da se obranite", dodao je.

Nije poznato jesu li njegove tvrdnje povezane s potresom koji je Tursku pogodio 6. veljače ove godine, a koji je iza sebe ostavio pustoš i preko 50 tisuća poginulih. Znanstvene tvrdnje o postojanju ovakvih sustava za sada nisu službeno poznate.

Klikni OVDJE za video.

Članak indeksiran 03.03.2023. Zadnji put osvježen 03.03.2023.

Ocijenjeno u analizi