Raskrinkavanje.ba

Tanjug → Sekretar Saveta bezbednosti Rusije: SAD rade na hemijskom i biološkom oružju, koriste ga u Ukrajini

19.05.2023
Tekst članka

MOSKVA - Vašington radi na hemijskom i biološkom oružju i već dugo ga koristi, posebno u Ukrajini, izjavio je danas sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

"SAD razvijaju i već koriste hemijsko i biološko oružje, uključujući i na teritoriji Ukrajine", rekao je on, preneo je TASS.

Isporuka krstarećih raketa dugog dometa Storm šedou Ukrajini od strane Zapada apsolutno je u suprotnosti sa međunarodnim normama u oblasti naoružanja, rekao je Patrušev tokom sastanka u Siktivkaru.

Radioaktivni oblak od municije sa osiromašenim uranijumom ide ka zapadu

Uništenje skladišta municije sa osiromašenim uranijumom, koju je Zapad poslao Ukrajini, već je poslalo radioaktivni oblak koji ide ka Evropi, upozorio je danas sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

Kako je naveo, Amerikanci veruju u zajedničke demokratske vrednosti, a šefovi zapadnih zemalja, pod pritiskom SAD, razgovaraju o Ukrajini.

"Pomogli su joj tako što su izvršili pritisak na njihove satelite i snabdeli ih municijom sa osiromašenim uranijumom. Uništenje skladišta izazvalo je da radioaktivni oblak krene ka zapadnoj Evropi. U Poljskoj je već registrovano povećanje radioaktivnosti", rekao je Patrušev na konferenciji za novinare, preneo je TASS. 

Članak indeksiran 30.05.2023. Zadnji put osvježen 30.05.2023.

Ocijenjeno u analizi