SEKSUALNI ŽIVOT NULA? Prema novoj definiciji, biti samac bit će oblik ‘invalidnosti’

Izvor/medij: Net hr
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nije tačno da Svjetska zdravstvena organizacija nemogućnost pronalaska partnera smatra “invaliditetom”

Svjetska zdrastvena organizacija će iduće godine objaviti da će muškarci i žene bez zdravstvenih problema, ako nemaju djecu, a žele postati roditelji, moći biti klasificirani ‘neplodni’.

 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), neuspjeh u pronalasku seksualnog partnera smatrat će se “invalidnošću”, koja će biti svrstani pod “neplodnost”.

 

Britanski Telegraph piše da se WHO sprema na promjenu definiciju “neplodnosti” pa će iduće godine proglasiti da muškarci i žene samci bez zdravstvenih problema, koji nemaju djece, ali žele postati roditelji mgou biti klasificirani kao “neplodni”.

“Definicija neplodnosti sada je napisana tako da uključuje prava svih osoba da imaju obitelj, a to uključuje i neženje, neudane žene, homoseksualce, lezbijke”, rekao je Telegraphu dr. David Adamson, jedan od počinitelja nove definicije.

 

STIŽU BEBE BEZ MAJKE! Revolucionarni eksperiment znanstvenika prkosi prirodi, omogućit će dvojici muškaraca da imaju dijete

Svi imaju pravo imati djecu

“Nova definicija spušta stvari na zemlju i kaže da pojedinac ima pravo na reprodukciju imalo ili ne imao partnera. To je velika promjena. To iz temelja mijenja tko treba biti uključen u ovu skupinu i tko treba imati pristup zdravstvenoj skrbi. To postavlja međunarodni pravni standard. Sve zemlje bi ga se trebale pridržavati”, kaže dr. Adamson.

 

Gizmodo piše da ta klasifikacija ima za cilj dati svima pravo da se razmonožavaju omogućavajući pristup javnim sredstvima za vantjelesnu oplodnju svima, uključujući i jednog samce heteroseksualnce, muškarace i žene, ako i gej muškarace i žene.

UMJETNA SPERMA: Znanstvenici tvrde kako mogu stvoriti bebe bez muškaraca

Trenutno WHO definira “neplodnost” kao “bolest reproduktivnog sustava definiranu neuspjehom u ostvarivanju kliničke trudnoće nakon 12 mjeseci ili više redovitih nezaštićenih spolnih odnosa” ili kao “nemogućnost seksualno aktivnog para koji ne koristi kontraceptivna sredstva da u godinu dana ostvari trudnoću”.

No, nisu svi s oduševljeni s preijdlogom nove definicije.

“Ova apsurdna glupost jednostavno ne redefinira neplodnost nego usporedno dotiče biološki proces i značaj prirodnog seksa između muškarca i žene. Koliko dugo će nam trebati prije nego bebe počnemo stvarati na zahtjev u laboratoriju?”, kaže Josephine Quintavalle iz udruge Komentar reproduktivne etike.

Članak indeksiran 18. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me