Raskrinkavanje.ba

Slavorum → Semir Efendic Nacelnik Novog Grada porucio ovo je bila parada srama i policije.Sram bilo vladu koja je dozvolila da se ovo odrzi u Sarajevu

08.09.2019
Tekst članka

Mislim da ničija prava u Sarajevu nisu ugrožena pa ni prava te, kako sebe nazivaju LGBTQ populacije, da bi ih trebalo štititi i braniti javnim paradama. Pri tome naravno mislim na privatno i intimno pitanje o izboru načina života na koji svako ima pravo u mjeri u kojoj to ne ugrožava prava drugih. Ja nisam za to da se ukine pravo svim građanima Sarajeva da normalno provedu vikend u svom gradu jer će ulice biti zauzete od strane učesnika te parade i hiljada policajaca koji će osiguravati.

Sarajevo može biti primjer čitavom svijetu društva koje baštini toleranciju prema svima, što je dokazalo i u najtežim trenucima svoje historije. Ali se postavlja pitanje zašto nekome treba da stanovnike takvog grada testira javnom paradom i promocijom vrijednosti koje su u totalnoj suprotnosti sa moralnim uvjerenjima većine njegovih stanovnika.

Ipak, marionetska Vlada KS odlučila je da takvu manifestaciju priredi Sarajevu i umjesto da se u skladu sa zakonom takvo okupljanje ocijeni sigurnosno rizičnim, angažuju se ogromne policijske snage pa će to na kraju najviše biti parada policije.

Članak indeksiran 24.09.2019. Zadnji put osvježen 24.09.2019.

Ocijenjeno u analizi