Semir Efendic Nacelnik Novog Grada porucio ovo je bila parada srama i policije.Sram bilo vladu koja je dozvolila da se ovo odrzi u Sarajevu

Izvor/medij: Zabavne informacije
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Povorka ponosa kao povod za zaradu od klikova

Mislim da ničija prava u Sarajevu nisu ugrožena pa ni prava te, kako sebe nazivaju LGBTQ populacije, da bi ih trebalo štititi i braniti javnim paradama. Pri tome naravno mislim na privatno i intimno pitanje o izboru načina života na koji svako ima pravo u mjeri u kojoj to ne ugrožava prava drugih. Ja nisam za to da se ukine pravo svim građanima Sarajeva da normalno provedu vikend u svom gradu jer će ulice biti zauzete od strane učesnika te parade i hiljada policajaca koji će osiguravati.

Sarajevo može biti primjer čitavom svijetu društva koje baštini toleranciju prema svima, što je dokazalo i u najtežim trenucima svoje historije. Ali se postavlja pitanje zašto nekome treba da stanovnike takvog grada testira javnom paradom i promocijom vrijednosti koje su u totalnoj suprotnosti sa moralnim uvjerenjima većine njegovih stanovnika. Ipak, marionetska Vlada KS odlučila je da takvu manifestaciju priredi Sarajevu i umjesto da se u skladu sa zakonom takvo okupljanje ocijeni sigurnosno rizičnim, angažuju se ogromne policijske snage pa će to na kraju najviše biti parada policije.

Članak indeksiran 24. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me