Šeranić izjavom o “sprovođenju” građana FBiH razbjesnio javnost: “Svi državljani FBiH koji se nalaze u RS-u bit će sprovedeni na teritorij Federacije!”

Izvor/medij: Svjetlo-dunjaluka
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Alen Šeranić nije rekao da će “svi” građani FBiH sa teritorije RS-a biti sprovedeni na teritorij Federacije

Na fonu stavova Milorada Dodika, člana Predjedništva BiH, koji, unatoč daleko većem broju oboljelih u manjem bh. entitetu, tvrdi da je situacija s novim sojem koronavirusa “gora u Federaciji nego u RS” je i Alen Šeranić, ministara zdravlja RS.

On je na jednoj od konferenciji za novinare prije nekoliko dana najavio kako će s područja RS “državljani Federacije svaki dan, u turnusu od jedan sat, biti sprovedene prema Federaciji BiH”.

Takva izjava naišla je oštre kritike korisnika društvenih mreža.

Između ostalih, reagirao je i proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić. 

“Čije državljanstvo imaš ministre moj, ti i politika niste dobar spoj, al šta te briga, dok je ovaca veliki broj, važno je da punom parom radi stranački stroj”, napisao je Nurkić na Facebooku.

 

 

Neki su ga zamolili i da ih “sprovede” u RS, dok su drugi primijetili kako u RS “nema veze što im pacijenti beže iz bolnica”

Radio Sarajevo

 

Published in BiH and Vijesti

Halid Ibn Walid

Halid Ibn Walid

Članak indeksiran 01. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me