Шаровић: Подржаћемо враћање пренесених надлежности на Српску

Izvor/medij: Katera
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Kako su različiti mediji čuli Šarovićevu izjavu o nadležnostima?

Српска демократска странка подржаће враћање пренесених надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску, изјавио је предсједник странке Мирко Шаровић.

Шаровић је навео и да ће се СДС одазвати и изнијети свој став о веома важним питањима која ће бити тема посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Према његовим ријечима, СДС се залаже за изворни Дејтон и увијек ће се залагати за то да све надлежности које су пренесене на ниво БиХ треба да у адекватној процедури буду враћене под окриље Републике Српске.

- Ми јесмо за изворни Дејтон и све иницијативе треба да се спроведу на миран начин - рекао је Шаровић након данашње сједнице Главног одбора СДС-а у Источном Сарајеву.

Коментаришући најаве неких тужилаца да буде формиран предмет у Тужилаштву БиХ против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Шаровић је рекао да су иницијативе о враћању надлежности потпуно легитимне и да је легитимно да неко из Српске покрене иницијативу да се те надлежности врате.

- Не видим зашто би неко због тога могао кривично да одговара - додао је Шаровић и нагласио да би коалициони партнери требало да се договоре о враћању надлежности и да ће СДС гласати за њихово враћање јер је тај став уставан и законит.

Шаровић је рекао и да је став СДС-а да опозиција на ванредним изборима за градоначелника Приједора има заједничког кандидата и да ће наредних дана иницирати састанак са лидерима опозиционих странака да би покренули активности за те изборе.

Сваки позив на рат треба да буде најстроже санкционисан

 

Лидер СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да најстроже треба санкционисати сваки позив на рат без обзира од кога долазио.

- Треба да буде санкционисан па ма ко био, без обзира да ли је ријеч о некоме из Франкфурта или било ког другог мјеста. Није битно име и да ли је из овог или оног народа, треба да буде санкционисан - рекао је Шаровић осврћући се на објаве конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића који је путем "Твитера" позивао на рат и џихад.

Шаровић је додао да су један људски живот и слобода сваког човјека најзначајнији и да ништа није вриједно као слобода и мир.

Он је оцијенио да је атмосфера и ситуација у БиХ врло лоша. "Мир и стабилност ове земље је најважнија", поручио је Шаровић.

- Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер - написао је Атовић на "Твитеру", па касније угасио налог.

Članak indeksiran 19. 10. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me