ШАРОВИЋ: ПОДРЖАЋЕМО ВРАЋАЊЕ ПРЕНЕСЕНИХ НАДЛЕЖНОСТИ НА СРПСКУ

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Kako su različiti mediji čuli Šarovićevu izjavu o nadležnostima?

САРАЈЕВО, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Српска демократска странка подржаће враћање пренесених надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску, изјавио је предсједник странке Мирко Шаровић.

Шаровић је навео и да ће се СДС одазвати и изнијети свој став о веома важним питањима која ће бити тема посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Према његовим ријечима, СДС се залаже за изворни Дејтон и увијек ће се залагати за то да све надлежности које су пренесене на ниво БиХ треба да у адекватној процедури буду враћене под окриље Републике Српске.

"Ми јесмо за изворни Дејтон и све иницијативе треба да се спроведу на миран начин", рекао је Шаровић након данашње сједнице Главног одбора СДС-а у Источном Сарајеву.

Коментаришући најаве неких тужилаца да буде формиран предмет у Тужилаштву БиХ против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Шаровић је рекао да су иницијативе о враћању надлежности потпуно легитимне и да је легитимно да неко из Српске покрене иницијативу да се те надлежности врате.

"Не видим зашто би неко због тога могао кривично да одговара", додао је Шаровић и нагласио да би коалициони партнери требало да се договоре о враћању надлежности и да ће СДС гласати за њихово враћање јер је тај став уставан и законит.

Шаровић је рекао и да је став СДС-а да опозиција на ванредним изборима за градоначелника Приједора има заједничког кандидата и да ће наредних дана иницирати састанак са лидерима опозиционих странака да би покренули активности за те изборе.

 

 

Članak indeksiran 19. 10. 2021 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me