ШМИТ НИЈЕ ИМЕНОВАН КАО ЊЕГОВИ ПРЕТХОДНИЦИ

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

САРАЈЕВО, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Амбасада Русије у БиХ саопштила је да њемачки држављанин Кристијан Шмит није добио одобрење Савјета безбједности УН, тако да није именован за високог представника у БиХ као и његови претходници.

 

"Ево шта он каже - `Именован сам на исти начин као што и моји претходници`. Да ли је господин Шмит озбиљан? Сви његови претходници, укључујући и такозвани преседан Кристијана Шварц-Шилинга, добили су одобрење Савјета безбједности УН. Осим Кристијана Шмита. Сви његови претходници именовани су за високог представника консензусом чланова Управног одбора за спровођење мира. Осим Кристијана Шмита", наведено је из руске Амбасаде.

Из Амбасаде Русије истичу да сматрати неоправданим приступ Русије уједно значи и "бити под опојним утицајем атмосфере у БиХ".

"Још једна ствар. Обратили смо пажњу на фудбалску терминологију у вокабулару Кристијана Шмита. Али, уосталом, сви разумију да за суђење у Премијер лиги, што по нивоу сложености БиХ, треба имати ФИФА сертификат. Што на политичком језику значи – имати сагласност Савјет безбједности УН. Без тога можете звиждати и показивати картоне само у 10. Бундеслиги", поручили су из руске Амбасаде у БиХ.

У саопштењу се наводи да је, ради поштовања према грађанима БиХ, "за особу која себе замишља као високог представника, боље, сједећи у кафићу у Берлину, замишљати да је Сарајеву, а не обрнуто".

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me