ШМИТ СУСПЕНДОВАО ИСЉУЧИВО СВОЈ СОПСТВЕНИ ЗДРАВ РАЗУМ

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

БАЊАЛУКА, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је Срни да је евидентно да је Кристијан Шмит стварно нешто суспендовао, али то очигледно може бити искључиво његов сопствени здрав разум.

 

Ковачевић је упитао како другачије прокоментарисати то да један страни држављанин дође у вашу земљу и увјерено тврди да у вашој земљи врши функцију, а за чије именовање није испоштована одређена процедура.

"Како другачије прокоментарисати чињеницу да такав неизабрани странац, који на то не би имао право све и да је стварно високи представник, суспендује и поништава законе који су у највишем законодавном органу једне републике усвојили народни посланици изабрани на слободним и демократским изборима", упитао је Ковачевић.

Он сматра да је ово тренутно дефинитивно једна историјска ситуација, која захтијева потпуну политичку одговорност и јединство свих релевантних политичких фактора из Републике Српске.

Ковачевић је изразио потребу и да одговори и онима који ових дана тврде да је за увођење санкција изабраним демократским лидерима Републике Српске као и за употребу непостојећих и антидејтонских бонских овлашћења крива актуелна власт у Републици Српској.

"Осим што су такве тврдње потпуно неистините, неодговорне и политикантске, остаје историјска чињеница да је сва кривица руководства Републике Српске на челу са Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић у томе што не желе одустати од борбе за Републику Српску, али и уставну БиХ, као и у томе што без обзира на личне посљедице не пристају да се склоне пред оним моћницима који желе нестанак Републике Српске", рекао је Ковачевић.

Он је истакао да Република Српска наставља борбу и да ће сигурно побиједити.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me