ШМИТОВА ОДЛУКА НЕЋЕ ПРОЋИ

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

БАЊАЛУКА, 12. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је вечерас Срни да одлука Кристијана Шмита о "обустављању Закона о имовини Републике Српске" неће проћи јер га Српска не признаје за високог представника.

 

Стевандић је истакао да та одлука представља велики доказ да се међународни представници не баве никаквим правом него на овај начин настоје да прејудицирају судску одлуку.

"На овај начин се врши притисак на суд да се суди по налогу, као што се раније дешавало у Уставном суду БиХ у случају грба и химне Српске", рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, ово је почетак суноварата међународног права.

"Ми сигурно нећемо дозволити да у тај суноврат упадне Република Српска и њено правосуђе на које има право по Дејтонском споразуму", рекао је Стевандић.

Он је нагласио да Шмитове одлуке неће имати у Српској правну снагу, јер га Српска не признаје за високог представника, додајући да је и ово показатељ да Српска врати и грб и химну.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 10. фебруара Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић објавила је Указ о проглашавању овог закона 7. априла, а Закон ступа на снагу у четвртак, 14. априла.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me