Sibirska travarka savjetuje: "Jedete bijeli hljeb i pijete sokove, a izbjegavate najbitnije"

Izvor/medij: Puls 24h
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: Viralni "savjeti sibirske travarke" ne temelje se ni na kakvim dokazima

Velike kompanije širom svijeta su izmislili milione vještačke hrane i napitaka koje nisu ni malo zdrave a na tome zarađuju mnogo novca. Okrenite se ka prirodi...

Lidija Nestorovna Surina je biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Objavila je nekoliko knjiga o lekovitom svojstvu lokalnih biljaka. Njeni saveti su popularni širom sveta. Donosimo vam neke od njih: "Danas se više razboljevamo, jer jedemo mnogo uvozne hrane.

65% mesa je uvozno, uvozimo i jedemo mnogo banana i pomorandži. Dobro je kada jedemo uvoznu hranu, ali samo 10 posto od ukuno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete mnogo hrane koja nije sa našeg podneblja, onda nećete moći da se prilagodite uslovima mesta u kom živite.
 

 


To je osnovni zakon prirode." "Hrana treba da bude lek, a lek treba da bude hrana." "Jednom sam uzela ivan-čaj koji se proizvodi u fabrikama u Salehardu, Urengoju, Nadimu i Tjumenu kako bih proverila nivo vitamina u njima. Pokazalo se da ivan - čaj ima 6 puta više vitamina C nego limun.

"Mnoga hrana koju svakodnevo jedemo je smeće. Ovde mislim da gazirana pića, žvake i td. U njima je glavni sastojak aspartam (veštački zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće samo se bogati.
 

 


"Beli hleb je prazan hleb. Kada se u stara vremena jeo beli hleb? Samo za praznike. Ostalo vreme se jeo hleb od celog zrna. Moja preporuka da se deci u vrtiću mesec dana daje kaša od zobi (ovas) i mleka, sa čim ćemo im pročistiti pluća. Drugi mesec da im se daje zob kuvana na vodi, sa čim ćemo im očistiti jetru.

A zatim još tri nedelje produžiti davanje zobi!" "Otac mi je kao detetu davao piće kojim me je lečio od alergije: tri nedelje sam svaki dan pila pola čaše mleka u kojoj je bilo ukapano 3 kapi joda. Sam Napoleon je vojnicima davao jod znajući da nedostatak istog razvija demenciju." Uzmite gomilu mlade pirevine i kuvajte 10 minuta.

Prospite tu vodu pa pirevinu kuvajte u supi. To je pravi lek za starce. Kalcijum u tabletama ne može da pomogne starim ljudima." "Oni koji imaju čir moraju da jedu 1 list bokvice svaki dan." "Sintetički vitamini nisu ništa bolji od droga. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i beli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin."

Članak indeksiran 27. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me