Raskrinkavanje.ba

Medicina i priroda → Sibirska travarka tvrdi da je ova biljka najlekovitija – Zbog nje nije popila nijedan lek, a ima 81. godinu – RECEPT

23.11.2022
Tekst članka

Ukoliko na vreme hranu shvatimo kao preventivu i lek, možemo sebi omogućiti srećniji, kvalitetniji i duži život. Isto misli i Lidija Nestorovna Surina, slavna ruska biološkinja, fitoterapeutkinja i travarka već 40 godina. Takođe, i autor nekoliko vrlo popularnih knjiga o lekovitim biljkama! Lidija je 2008. godine proglašena za najbolju isceliteljku u Rusiji!

Njeni saveti su popularni širom sveta. Evo nekih izabranih, veoma dragocenih za svakog od nas! Čitajte pažljivo šta vam Lidija poručuje!

. Danas se više razbolevamo, jer jedemo puno uvozne hrane. U redu je jesti uvoznu hranu, ali maksimalno 10 posto od ukupno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete puno hrane koja nije iz vašeg podneblja, onda se nećete moći prilagoditi uslovima mesta u kojem živite. To je osnovni zakon prirode. Razumete li me? Od te hrane možete samo da se razbolite! Ivan Grozni je još 1580. godine rekao: “Ako želite da osvojite neku zemlju, dajte im tuđe proizvode!” E to mi danas sebi radimo!

. Najveći deo hrane koju danas svakodnevno jedemo je smeće: gazirana pića, žvake… U njima je glavni sastojak aspartam (zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće se bogati.

Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, debljinu itd. Zapitajte se šta dajete svom detetu kada mu dozvolite da popije čašu gaziranog soka – „bez šećera“!

Beli hleb je prazan hleb. Kada se u stara vremena jeo beli hleb? Samo za praznike. Ostalo vreme se jeo hleb od celog zrna.

. Moja preporuka je da se deci u vrtiću mesec dana daje kaša od ovsa s domaćim mlekom, kojom ćemo im pročistiti pluća. Drugog meseca treba da im se daje ovas kuvan na vodi, kojim ćemo im očistiti jetru. A zatim bi još tri nedelje trebalo produžiti sa davanjem ovsa!

5. Otac mi je kao detetu davao piće kojim me je lečio od alergije: tri nedelje sam svaki dan pila pola čaše mleka, u koju bi ukapao 3 kapi joda. Sam Napoleon je vojnicima davao jod, znajući da nedostatak istog razvija demenciju.

. Šta mačke i psi jedu u proleće? Pirevinu. Neki je jedu, pa posle povraćaju, što znači da se čiste od toksina. Pirevina je najvažnija lekovita biljka. Ona sadrži silicijum, a silicijum zadržava kalcijum, što znači da se štitimo od artritisa, artroze, gastritisa itd. Uzmite gomilu mlade pirevine i kuvajte 10 minuta. Prospite tu vodu pa pirevinu kuvajte u supi. To je pravi lek za starce. 7. Oni koji imaju čir obavezno treba da uzimaju 1 list bokvice svaki dan. 8. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i beli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Lekovitost pirevine
Ova biljka se najčešće koristi kod problema upalnih procesa mokraćne bešike, bubrežnih i žučnih kamenčića, hemoroida, čišćenja krvnih sudova.

Odlična je za regulisanje metabolizma masti, jer smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi. Daje dobre rezultate i kod osoba koje žele da izgube višak kilograma jer uz dijetu ubrzava sagorevanje masnih naslaga.Daje dobre rezultate kod problema dijabetesa, a deluje i kao dobar diuretik.

Svakodnevnim pijenjem samo jedne šolje ovog čaja dnevno, podstiče se lakše i brže izlučivanje žuči, što uveliko pomaže boljem varenju hrane i ujedno sprečava taloženje i stvaranje kamena u žučnoj kesi, upala kože i sluzokože, upala žuči i jetre.

Receptura čaja od pirevine
U veću posudu staviti dve šake osušenog korena pirevine, pa je preliti sa 5l hladne vode, ostaviti da lagano vri, dok se sadržaj vode ne smanji na količinu od 3l. Skloniti sa vatre, ostaviti da se ohladi, procediti u staklene flaše koje čuvati u frižideru, pa svakodnevno uzimati jednu do dve šolje u toku dana.

Terapija ovako pripremljenog čaja treba da traje najmanje 14 dana, takođe. se može piti vremenski neograničeno, jer nema neželjenih dejstava.

(stil,alo)

Članak indeksiran 27.02.2023. Zadnji put osvježen 27.02.2023.

Ocijenjeno u analizi