Raskrinkavanje.ba

Direktno.hr → SIGURNOSNE SLUŽBE SPRIJEČILE Vehabije planirale ubojstva Dodika, Vučića i Vulina

25.09.2020
Tekst članka

Grupa vehabija iz BiH planirala je u proteklom razdoblju u nekoliko odvojenih slučajeva organizirati ubojstva Milorada Dodika, sadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH, zatim Aleksandra Vučića, sadašnjeg predsjednika Srbije te Aleksandra Vulina, ministra obrane Srbije, navedeno je u dokumentaciji obavještajnih lužbi koja je u posjedu portala banjaluka.net.

Prema tim dokumentima, krajem 2017. godine ''grupa vehabija s elementima tipičnih paravojnih formacija planirala je počiniti ubojstvo tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika''.

''Ta petočlana grupa predvođena izvjesnim Enverom Habibovićem, zvanim 'Smrt' iz Sarajeva, održala je sastanak na kojem je Habibović predložio da ubiju Dodika 9. siječnja 2018. godine u Banja Luci, prilikom obilježavanja Dana Republike Srpske.

Grupa je planirala ubojstva počiniti ispaljivanjem raketnog bacača zolja na helikopter u kojem bi se nalazio Dodik prilikom dolaska na svečanost obilježavanja Dana Republike Srpske.

Na svu sreću, ovaj plan nije realiziran, ali je prema saznanjima izvora portala, kasnijim radom sigurnosnih službi u BiH otkriveno da je Habibović pripadnik selefijskog pokreta u BiH, i to ogranka koji se bavi ratnim obukama djece u BiH, zbog čega je u veljači 2018. godine i priveden te je kod njega u kući koju koristi pronađena i zolja'', navedeno je u dokumentu.

Članak indeksiran 22.10.2020. Zadnji put osvježen 22.10.2020.

Ocijenjeno u analizi