Raskrinkavanje.ba

Objektiv.rs → SKANDAL! Počeo udar na Republiku Srpsku: Pokrenuta peticija za HAPŠENJE Milorada Dodika (FOTO)

25.07.2021
Tekst članka

Peticiju je pokrenuo youtuber iz BiH Amir Hadžić

Na internet platformi “ćange.org” pokrenuta je online peticija pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”, dva dana nakon što je srpski član Predsedništva BiH pokrenuo peticiju o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida

Peticiju je pokrenuo youtuber iz BiH Amir Hadžić, a do sada ju je potpisalo više od 30.000 ljudi.

U opisu peticije se navodi da Dodik “već dugi niz godina krši mir i bezbednost svih građana Bosne i Hercegovine svojom “retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama”, koji su, kako se ocenjuje, skoro uvek usmereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH.

Dodaje se da već svi već znaju da Dodik povlači ove i mnoge druge poteze koji su destruktivni za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, “jer želi da prikrije sav kriminal iza kojeg stoji poslednjih 30 godina”.

Navodi se i da se Dodikovo negiranje genocida u Srebrenici i najave o otcepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine mogu okarakterisati kao državni udar.

U peticiji su “tagovani” predsednik SAD Džo Bajden, Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Evropski parlament i Interpol, što znači da su svi oni upoznati sa peticijom.

 

Članak indeksiran 02.08.2021. Zadnji put osvježen 02.08.2021.

Ocijenjeno u analizi