Škorin Domovinski pokret registrirao stranku u BiH

Izvor/medij: Bild
Raskrinkano u: "Instant-izvještavanje" i prelijevanje domovinskih pokreta

Domovinski pokret Miroslava Škore registrirao je stranku i u Bosni i Hercegovini te kani postati ozbiljna politička opcija među hrvatskim biračkim tijelom u BiH.

Bez puno medijske pompe stranka je u tišini osnovana u studenom 2020. godine, a na osnivačkoj skupštini za v.d. predsjednika do prvih unutarstranačkih izbora izabran je Slavko Andačić iz Čitluka, piše Hercegovina.info.

– Mi smo svjesno radili u nekoj tišini. Smatrali smo kako nije bilo potrebe za nekom ‘bukom’ i davanjem vijesti ‘na sva zvona’ dok se sve ne posloži kako treba i dok ne formiramo ogranke stranke. Osnivačka skupština održana je potkraj prošle godine u studenom, a ja sam izabran za v.d. predsjednika do unutarstranačkih izbora – kaže Andačić za hercegovina.info.

Ide se u širenje.

– Radit će se jednako kao i u Hrvatskoj. Već smo ostvarili kontakte u brojnim mjestima. Imamo pripremljenih oko dvadesetak podružnica, odnosno ogranaka.

SJEDIŠTE STRANKE JE U LIVNU

– Izabrali smo Livno jer smo time željeli poslati znakovitu poruku. Taj kraj je nepravedno zapostavljen i nepravedno kotira kao takav u BiH. S druge strane, livanjski kraj je dosta značajan, a ima i dosta gospodarskih resursa.

U medijima se pojavila informacija kako bi Diana Zelenika mogla biti na čelu Domovinskog Pokreta BiH.

– To je došlo od strane medija, a ne od same Diane Zelenike koliko sam ja mogao iščitati iz njenog izlaganja. Koliko sam upoznat, ona se do sada nije odlučila pristupiti našoj stranci, a i sama je rekla da razmišlja, da želi sebe pronaći i isprolirati u političkom životu ukoliko uopće bude djelovala. Kod nas je svatko dobrodošao za člana i svaki član može biti predsjednik.

Andačić će na funkciji biti do izbora, a na pitanje kada će oni biti, odgovara.

Mi se trudimo da se to dogodi što skorije. Važno je da posložimo sve oko podružnica i da ispoštujemo brojne druge stvari, ali ako već inzistirate na nekom vremenskom roku, ja se nadam da bi se to moglo dogoditi kroz dva tjedna – ističe Andačić.

Na jednu stvar treba paziti, kaže:

– Ne smije nam se dogoditi ono što se dogodilo DP-u u Hrvatskoj, gdje je ušao veliki broj ‘spavača’, odnosno ‘igrača’ drugih stranaka. Moramo na vrijeme isprolirati i ltrirati ljude.

O ciljevima kaže kako su oni napisani, ali da bi o njima mogli govoriti satima. No u jedno je siguran.

– Mi ne idemo biti oporba HDZ-u među hrvatskim biračkim tijelom, mi idemo biti prvi izbor. Mislim da će narod progledati na idućim izborima, kako je progledao i na ovim u Mostaru. Da smo zadovoljni HDZ-om BiH i HDZ 1990. te ostalim strankama, kojih je ionako previše, mi u ovo ne bi ni ulazili niti bi osnivali stranku. Težimo ponuditi jednu pravu opciju biračima, a hoće li oni to prihvatiti i hoćemo li biti prepoznatljivi to će odlučiti narod.

Što se tiče ‘osipanja’ DP-a u Hrvatskoj Andačić kaže.

– Komentirao bih to s jednom narodnom izrekom: “Bolje i prazna štala nego gubav i manit ajvan u njoj”.

Kratkoročno je ovo što se događa negativno, ali dugoročno će to ltriranje i čišćenje u svakom slučaju doći jako dobro. Dobro je da se ospu ljudi koji ne misle po programu i ciljevima stranke. Neki su svjesno ušli u DP, a radili su kontra stranke – zaključio je Andačić.

Bild.ba

Članak indeksiran 20. 02. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me