Skriva li se Davor Dragičević u Veleposlanstvu Velike Britanije u Sarajevu?

Izvor/medij: Sputnik
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: “Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

Davor Dragičević, otac mladića žrtve Davida, kojeg je policija Republike Srpske izdala nakon nereda tijekom prosvjedne šetnje 30. prosinca u Banja Luci, nalazi se u Veleposlanstvu Velike Britanije u BiH, obavještava portal "Infosrpska" iz diplomatskih izvora u Sarajevu.

Lisice, uhićenje

CC0

Stanivuković uhićen, pripremio državni udar u Republici Srpskoj?

Prema informacijama ovog portala, Dragičević je u ovoj ambasadi od jučer, od ranih jutarnjih sati.

U članku se navodi da to ne čudi jer je ovaj portal 29. prosinca objavio da je "Robert Kort, šef engleske obavještajne službe / SIS u Sarajevu, čije je predstavništvo ponovno otvoreno u BiH u ožujku ove godine, uključen u rušenje Republike Srpske i kroz pokret "Pravda za Davida". "

Policijska uprava Banjaluka jučer je pokrenula pretres šest osoba zbog nereda nakon prosvjednog okupljanja na Trgu Krajina u Banja Luci, koje je organizirala grupa Pravda za David.

Policija je nakon nereda uhitila nekoliko osoba, dok su neki od napadača pobjegli, a Davor Dragičević među onima koji su izbjegli uhićenje.

Dragičević pregovara o predaji

Odvjetnik Davor Dragičević dvaput je pozvan od strane Okružnog tužiteljstva Banja Luka i okružnog tužitelja u posljednja 24 sata i pregovara o predaji svog klijenta, prenosi RTRS. 

Odvjetnik je, kako je rekao, jučer i danas nazvao.

Trg Krajna u Banja Luci

© FOTOGRAFIJA: RTRS

Banja Luka: Prosvjednici su sinoć bacili oružje na policiju

Dragičević je kao jedini uvjet izjavio da mu nije određen pritvor, a MUP, kako navodi RTRS pozivajući se na neslužbene informacije, ne želi pregovarati o njegovim uvjetima.

RTRS također nalazi da je Policijska uprava Banja Luka podnijela izvješće o zločinima počinjenim protiv Davora Dragičevića i još četiri osobe Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci.

Članak indeksiran 18. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me