Slađana Velkov: Tumor je korpa za otpatke u koju tijelo odbacije toksične materije i stvara ovojnice oko njega da bi se izolovalo od otrova

Izvor/medij: Cure
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ponovo “oživljena” nesuvisla objašnjenja Slađane Velkov o mikroorganizmima i nastanku bolesti

Da bi smo razumjeli šta je detoksikacija, trebamo razumjeti šta je i kako nastaje bolest. Kada dođe do nakupljanja toksičnih materija u tijelu, koje uglavnom unosimo preko hrane, tijelo će najprije početi da ih odlaže prije svega u masnom tkivu koje služi i za odlaganje toksina.

Što više industrijske i kuhane hrane jedemo sve više ćemo masnog tkiva imati. Tumor je korpa za otpatke u koju tijelo odbacije toksične materije i stvara ovojnice oko njega da bi se izolovalo od otrova. Tijelo se neće čistiti od otpadaka sve dok uzimamo toksičnu hranu jer je preko 90% energije zauzeto varenjem velikih količina hrane kao i eliminacijom otpada.Kada prestanemo da unosimo hranu makar 1 dan, počeće čišćenje tijela. Tijelo će se čistiti i kada smo na sirovoj hrani jer se ne troše metabolički enzimi (gorivo za ćeliju) na varenje hrane jer hrana vari samu sebe sopstvenim enzimima koji nisu uništeni kuhanjem.

Međutim, ukoliko nastavimo da uzimamo toksičnu hranu, u početku neće biti čišćenja jer organizam troši najveći dio energije na varenje i eliminaciju hrane ali će jednom doći do zasićenja i tijelo će alarmantno početi da se čisti, da izbacuje sluz i otpatke kašljem, povraćanjem, prolivima, znojenjem…U tim trenucima je sva tjelesna energija koncentrisana na čišćenje tijela tako da se hrana koja bude pojedena neće variti već će truliti u stomaku što će dodatno opteretiti organizam i produbiti problem, piše Aura.

Kada se češće čistimo (razboljevamo), organizam će biti zdraviji dok, ako to nije slučaj a hranimo se nezdravo, može doći do težih poremećaja usljed veoma kisele sredine. Djeca imaju snažnije mehanizme odbrane i zato su često “bolešljiva” i imaju višu temperaturu od odraslih. Povišena temperatura je samo veća frekvenca na kojoj mnogi mikrobi ne mogu opstati i činimo sebi loše kada je snižavamo. Tijelo diže odbrambene mehanizme poput temperature pri čemu se povećava broj bijelih krvnih zrnaca i eliminišu toksini. Dok imamo temperaturu, ne trebamo jesti ni piti ništa osim čiste vode jer se hrana tada ne vari već truli i samo pogoršava problem.Uzrok bolesti nije infekcija, jer nas bakterije ne napadaju već su tu da počiste otpad. Ono što najprije treba uraditi je da prestanemo da u tijelo unosimo toksine putem hrane, vode i vazduha. (Slađana Velkov)

Članak indeksiran 02. 07. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me