Raskrinkavanje.ba

Zenit → Slavna glumica bi mogla stati Trumpu na megdan: Angelina Jolie u trci za Bijelu kuću?

28.08.2019
Tekst članka

Posljednjih godina bilo je spekulacija da bi holivudska glumica Angelina Jolie mogla da uđe u trku za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. I sama glumica je u nekoliko navrata nagovještavala da ta “vrata nisu zatvorena”.

Jedna od plaćenijih glumica u SAD-u i ambasadorka UN-a nedavno je pokrenula svoj YouTube kanal, a kako prenosi Sputnik, na njemu sigurno neće biti tutorijala o šminkanju.

Naime, njen kanal se bavi humanitarnim radom i do sada već ima više od 9.000 pratilaca.

 

U opisu kanala se navodi da se Jolie bavi humanitarnim radom, da predstavlja UN i da se bavi pitanjima raseljavanja stanovništva, kao i da svojim radom doprinosi procesu pronalaženja rješenja za one koji su prisiljeni da napuste svoje domove.

Jolie (44), koja trenutno promoviše svoj novi film “Melifisent: Gospodarica zla”, ima dva video snimka na svom kanalu.

Desničarski Breitbart sugeriše da je glumica pokretanjem ovog kanala zapravo ušla u pripremu za predsjedničku kampanju.

“Iskreno, da ste me pitali prije 20 godina, samo bih se slatko nasmijala. Stvarno ne znam. Uvijek kažem da ću ići tamo gdje sam potrebna. Ne znam da li sam prikladna za politiku, ali kada pomislim da više nemam šta da sakrijem, tada pomislim da sam otvorena za takvu mogućnost. Mogu dosta toga da podnesem”, rekla je glumica krajem prošle godine u intervjuu za BBC Radio 4 Today.

Tada joj je voditelj emisije Justin Webb rekao da bi je predložio na listu potencijalnih kandidata za izbore 2020. godine, na šta se Jolie nasmijala i odgovorila: “Hvala!”

Jolie nije jedina poznata ličnost za koju se špekulisalo da bi 2020. godine mogla da uđe u predizbornu trku. Špekulisalo se dugo da bi Trumpu protivkandidat mogla da bude slavna voditeljica Oprah Winfrey.

Članak indeksiran 10.09.2019. Zadnji put osvježen 10.09.2019.

Ocijenjeno u analizi