Raskrinkavanje.ba

Glas Srpske → Slavna glumica otvorila “Jutjub” kanal

30.08.2019
Tekst članka

Posljednjih godina šuškalo se da bi se holivudska zvijezda Anđelina Džoli mogla kandidovati za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država, a i sama glumica je u nekoliko navrata natuknula da ta mogućnost nije isključena.

Jedna od najplaćenijih glumica u SAD i ambasadorka UN, Anđelina Džoli (44), nedavno je pokrenula “Jutjub” kanal koji se bavi humanitarnim radom, a do sada ima više od 10.000 pretplatnika.

U opisu kanala navodi se da glumica, između ostalog, predstavlja UN i bavi se pitanjima raseljavanja stanovništva te da svojim radom doprinosi procesu pronalaženja rješenja za one koji su prisiljeni da napuste svoje domove.

Anđelina Džoli, koja trenutno promoviše novi film “Maleficent: Mistress of evil”, ima dva videa na svom kanalu.Portal “Brajtbart” sugeriše da je glumica pokretanjem “Jutjub” kanala zapravo ušla u pripremu za predsjedničku kampanju.

- Iskreno, da ste me pitali prije 20 godina, samo bih se slatko nasmijala. Stvarno ne znam. Uvijek kažem da ću ići tamo gdje sam potrebna. Ne znam jesam li prikladna za politiku, ali kada pomislim da više nemam šta da sakrijem, tada pomislim da sam otvorena za takvu mogućnost. Mogu dosta toga da podnesem - rekla je glumica krajem prošle godine u jednom intervjuu.

Tada joj je voditelj emisije Džastin Veb (58) rekao da bi je predložio na listu potencijalnih kandidata za izbore 2020. godine, na šta se Anđelina nasmijala i odgovorila “Hvala!”

Članak indeksiran 10.09.2019. Zadnji put osvježen 10.09.2019.

Ocijenjeno u analizi