Sledeće nedelje stiže vakcina protiv korone! Ovo je uslov koji građani moraju da ispune da bi je primili!

Izvor/medij: Balkanske Zvijezde
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Vakcina za koronavirus ne stiže “sljedeće sedmice” niti je “proizvedena u milion doza”

Vodeći britanski naučnici saopštili su da bi građani te zemlje koji se prijave kao dobrovoljci mogli sledeće nedelje da dobiju vakcinu protiv korona virusa.

Vodeći britanski naučnici saopštili su da bi građani te zemlje koji se prijave kao dobrovoljci mogli sledeće nedelje da dobiju vakcinu protiv korona virusa.

Naučnici sa unuverziteta Oksford već su, kako navode britanski mediji, proizveli milion doza vakcine i ona bi mogla da se nađe na tržištu do septembra meseca. Ipak, o tome da je vakcina 100 odsto sigurna i pouzdana još uvek se ne može govoriti, te je u Velikoj Britaniji formirana dodatna radna grupa naučnika koja će raditi na ispituvanju vakcine. Dakle, sledeće nedelje vakcinu će moći da prime građani koji se prijave kao dobrovoljci.

S druge strane, na konferenciji za novinare te zemlje, sekretar Alok Šarma, rekao je da će do pronalaska konačne vakcine trebati meseci i da uopšte nema garancija da će vakcina uopšte biti pronađena.

Podsetimo, broj preminulih od koronavirusa u britanskim bolnicama porastao je za 847, čime je ukupan broj žrtava u toj zemlji 14.576, saopštilo je tamošnje ministarstvo zdravlja, što je blagi rast u odnosu na prethodne dane.

Najsmrtonosniji dan u Velikoj Britaniji bio je 9. april, kada je preminulo 980 osoba, a od tada je broj žrtava bio u padu i tokom većeg dela nedelje bio je ispod 800.

Broj potvrđenih slučajeva porastao je za 5.599 na 108.692.

 (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Članak indeksiran 30. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me