Slijetanje na Mjesec je bilo prevara? Pojavio se snimak u kojem Kubrick priznaje da je sve on režirao

Izvor/medij: Depo
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Lažni intervju: Kubrick nije priznao da je snimao slijetanja na Mjesec

U nemontiranim snimcima 'intervjua sa Kubrickom', postoje dokazi da je "Kjubrik" u stvari glumac koji se zove Tom

“Stanley Kubrick priznao da su Amerikanci lažirali spuštanje na Mjesec“! Ova vijest proširila se jučer poput munje društvenim mrežama i medijima, pošto je svjetlost dana ugledao snimak u kojem čuveni režiser navodno tri dana pred smrt priznaje da je sve bila laž.

 
U snimku koji je navodno napravio režiser T. Patrick Murray, “Kubrick” otkriva da je njegov najbolji film u stvari bio onaj o spuštanju na Mjesec, koji je producirao zajedno sa vladom SAD-a i NASA-om, za koji je cijeli svijet mislio da je istina, a ne proizvod mašte.

 

On je u snimku izjavio da “ništa od toga nije istina, slijetanje na Mesec je bilo fiktivno”: “Fantazija, a ne realnost. Zar nije važno da ljudi saznaju istinu?”

 

Pogledajte oba snimka na kojima “Kubrick” govori o ovome:

 

Video unavailable

This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

 

Watch on

 

 

Video unavailable

This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

 

Watch on

 


Ovaj snimak se prvi put u medijima pojavio 10. decembra na sajtu “YourNewsWire”, i za samo nekoliko dana preplavio je društvene mreže. Inače, sam snimak kruži po internetu od augusta 2015., i jedan je od nekoliko sličnih za koje se tvrdi da ih je snimio režiser T. Patrick Murray, za potrebe svog filma “Shooting Kubrick”, navodno snimljenog sa režiserom 1999. godine, nedugo prije smrti filmskog genija.


Ovde je i prvi problem: Sam Muray tvrdi da je te godine imao dozvolu da snima Kubricka, i da je intervju napravljen u maju 1999. godine. Ovo bi bio, najblaže rečeno, nevjerovatan poduhvat, s obzirom na to da je Kubrick umro dva mjeseca ranije, 7. marta 1999. godine.

 

Iako ovo može biti samo greška u kucanju, to ipak nije najveći problem sa ovim snimkom. Ono što bode oči svima koji znaju nešto o Kubrciku je činjenica da čovjek sa snimka jednostavno niti zvuči niti izgleda kao Stanley Kubrick. Procijenite i sami, ovo je autentični snimak Stanleya Kjbricka, sa dodjele nagrade “D. W. Griffith”, 1997. godine:

 

Stanley Kubrick's Speech

 

 

 


Dalje, u nemontiranim snimcima “intervjua sa Kubrickom”, postoje dokazi da je “Kubrcik” u stvari glumac. Na snimku ispod premotajte na 14. minut, i čut ćete da čovjek koji snima video “Kubricka” zove “Tom”, a zatim mu savjetuje kako da ispriča nastavak priče. 

 

Video unavailable

This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

 

Watch on

 

 

Poslije svega se oglasio i portparol Kubrcikove udovice, koji je rekao da je cijeli intervju lažan, i da Kubricka nikad nije intervjusao neko ko se zove T. Patrcik Murray, te da je cijela priča izmišljena i lažna. 

Članak indeksiran 11. 10. 2022 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me