Raskrinkavanje.ba

Depo → Slučaj iz Zenice: Učenik u školu donio bombu, dao šokantno objašnjene

07.05.2023
Tekst članka

Radi se o 14-godišnjem učeniku, a koji je, navodno, bombu dobio od rođaka

Šokantan slučaj dogodio se u Osnovnoj školi “Mak Dizdar” u Zenici, kada je učenik četvrtog razreda ove škole donio u školu bombu, saznaje portal 072info.
 

Radi se o 14-godišnjem učeniku, a koji je, navodno, bombu dobio od rođaka.


"Došli su njegovi rođaci na Crkvičko brdo, valjda i pucali iz plinskog pištolja. On je rekao kako mi je to bilo cool, a od njih je dobio i bombu koju je donio u školu", priča izvor.


Zbog ovog incidenta intervenisala je i policija, a nije poznato šta je na kraju utvrđeno; da li se radi o plastičnoj ili pravoj bombi.


"On nije znao ili želio kazati je li prava ili plastična bomba te zna li razliku između obične i prave bombe. Istog dana je isključen iz škole", dodaje izvor.
 

Posebno zabrinjava činjenica kako je ovaj slučaj zabilježen prije stravičnog masakra u Srbiji, kada je dječak K.K. (14) upao u školu i ubio devet osoba.
 

Ostaje nejasno zbog čega su nadležni u MUP-u ZDK prešutjeli ovaj slučaj. Umjesto da su upozorili i druge obrazovne ustanove i tako spriječili da se nešto slično ponovi u drugoj školi. Srećom, ovaj slučaj nije završio tragično, piše 072info.

 

(DEPO PORTAL/dg)

Članak indeksiran 01.06.2023. Zadnji put osvježen 01.06.2023.

Ocijenjeno u analizi