SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGIJU Uhapšen Snimatelj nesreće kod Mostara u kojoj je poginuo Banjalučanin

Izvor/medij: Srpska info
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nije uhapšena osoba koja je snimila saobraćajnu nesreću kod Mostara

Podsjećanja radi, nesreća se dogodila u ponedjeljak, a M.S. je snimao i komentarisao vožnju Pudara nekoliko trenutaka prije sudara.

M.S. iz Tešnja uhapšen je zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banjaluke koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, piše Glas Srpske.

 

Podsjećanja radi, nesreća se dogodila u ponedjeljak, a M.S. je snimao i komentarisao vožnju Pudara nekoliko trenutaka prije sudara.

Snimak je postavljen na društvene mreže, gdje je izazvao gnjev drugih korisnika.

M.S. je tokom snimanja govorio kako je vozač “hjundaija” vjerovatno pijan i smijao se njegovoj vožnji. Na snimku se čuje kako govori: “Eno ga ode pod autobus”, a potom se vidi da nakon sudara prilazi smrskanom hjundaiju i govori: “Ovaj više nije živ”.

 

Brojni korisnici društvenih mreža koji su gledali snimak kritikovali su ponašanje M.S.

– Momak koji je Milenkovu vožnju ispratio snimanjem i komentarisanjem, nije uradio ništa kako bi ablendovanjem ili zvučnim upozorenjem skrenuo pažnju vozaču. Ova nesreća je pokazala potpunu degradaciju našeg društva, dotakli smo dno. Gdje je nestala ljubav čovjeka prema čovjeku, gdje je nestalo čojstvo – napisao je poznanik poginulog Dean Savičić.

Članak indeksiran 24. 05. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me