SLUČAJ LEČIĆ - Glumca ipak čeka KRIVIČNA PRIJAVA povodom optužbi za silovanje?

Izvor/medij: Pink
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Seksualno nasilje kao povod za klikbejt naslove

Krivična prijava protiv glumca Branislava Lečića, povodom optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld biće podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, pišu beogradski mediji

Srpska glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta ove godine, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/HOLD ME RIGHT FILM

Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Sve se, prema njenom svedočenju, dogodilo 2012. godine glumčevoj vikendici u Ritopeku.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije želela da otkrije. Međutim, to je učinila pre izvesnog vremena, kada je i obelodanila da se radi upravo o Lečiću.

Branislava Lečića je, posle Danijele Štajnfeld, za seksualno napastvovanje optužila i glumica Merima Isaković.

Ona je rekla i da je spremna da svedoči protiv Lečića, navodeći da je seksualno napastvovao 1978. godine.

FOTO: FACEBOOK.COM/MERIMA ISAKOVIĆ

Lečić je 26. marta bio u policijskoj stanici 29. novembar gde je dao izjavu povodom optužbi koje je protiv njega podnela glumica Danijela Štajnfeld.

- Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama - policija i tužilaštvo - rekao je Lečić tada.

Kasnije se oglasio rekavši da je prošao poligrafsko ispitivanje.

Članak indeksiran 13. 05. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me