SLUČAJ "LEČIĆ" Protiv glumca će ipak biti podnijeta KRIVIČNA PRIJAVA povodom optužbi za silovanje?

Izvor/medij: Srpska info
Ocjena: Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Seksualno nasilje kao povod za klikbejt naslove

Krivična prijava protiv glumca Branislava Lečića, povodom optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld biće podnijeta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, pišu beogradski mediji.

Srpska glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta ove godine, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi, prenosi Blic.

Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznijela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Sve se, prema njenom svjedočenju, dogodilo 2012. godine glumčevoj vikendici u Ritopeku.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svijetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije željela da otkrije. Međutim, to je učinila prije izvjesnog vremena, kada je i objelodanila da se radi upravo o Lečiću.

PROČITAJTE JOŠ

Branislava Lečića je, poslije Danijele Štajnfeld, za seksualno napastvovanje optužila i glumica Merima Isaković. Ona je rekla i da je spremna da svjedoči protiv Lečića, za koga u ispovijesti “Nedeljniku” tvrdi da je seksualno napastvovao 1978. godine.

Lečić je 26. marta bio u policijskoj stanici 29. novembar gdje je dao izjavu povodom optužbi koje je protiv njega podnijela glumica Danijela Štajnfeld.

– Moja izjava je data tamo gdje treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtjev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo – rekao je Lečić tada.

Kasnije se oglasio rekavši da je prošao poligrafsko ispitivanje.

Članak indeksiran 13. 05. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me