SMAK SVETA BLIZU? KAKVO JE TO NEBO IZNAD SRBIJE? U ŠOKU SU I U HRVATSKOJ I SLOVENIJI! Velika misterija….

Izvor/medij: Vas Magazin
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Klikbejt o polarnoj svjetlosti i plašenje “smakom svijeta”

Polarna svjetlost je prirodna pojava koja često zadivljuje promatrače svojom maglovitom igrom svjetla u blizini Zemljinih magnetskih polova. Ovaj čarobni fenomen manifestira se kroz maglovite trake svjetlosti u različitim nijansama, a jedan od najzapanjujućih prizora na koje se možete naići je svakako pojava polarnih svjetlosti. Iako je obično povezana s područjima poput Aljaske, Kanade, Danske, Norveške i određenih regija Rusije, mnoge je iznenadila svojom pojavom u nekim dijelovima jugoistočne Europe, uključujući Srbiju, Vojvodinu, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru.

Korisnik @hailz_srbija izvijestio je: “Polarna svjetlost je vidljiva gotovo do samog juga Europe i mogla bi se pojaviti ponovno sljedeće večeri. Ova nevjerojatna fotografija je zabilježena u Bosni i Hercegovini.” Zbog pojačane aktivnosti Sunca, polarna svjetlost se može promatrati i u regijama jugoistočne Europe, uključujući Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Crnu Goru. Hailz Srbija je također napomenuo da ovaj fenomen doseže gotovo najjužnije dijelove Europe i sugerira da bismo ga mogli ponovno vidjeti sljedeće večeri.

Brzina kojom su se uzbuđujuće slike polarnih svjetlosti širile društvenim medijima bila je izvanredna. Mnogi su komentirali ljepotu ovog prirodnog fenomena, dok su neki sugerirali da više ne morate putovati sve do Islanda kako biste ga doživjeli.

Za one koji nisu bili upoznati s ovom pojavom, crveno nebo iznad Vojvodine, Slovenije i Hrvatske bilo je pravo otkriće. Ova noć je pretvorila nebo u grimizno čudo u različitim dijelovima Rusije, uključujući Lenjingradsku regiju, Ural, Sibir i Krim. Fotografije ovog neobičnog događaja brzo su kružile društvenim mrežama, a sličan fenomen zabilježen je i u drugim zemljama, uključujući Poljsku, Englesku, Slovačku i Island.

Članak indeksiran 07. 11. 2023 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me