Snaga uma: sve što treba učiniti da bi se rešili virusa je ishrana sa više alkalne hrane, iznad nivoa kiseline virusa.

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Konzumacija “alkalne” hrane ne može promijeniti pH vrijednost virusa

-

1. Vitamin C
2. Vitamin D3
3. Cink
4. Magnezijum
5. Aspirin protect
Limunadu, čaj od majčine dušice, zove i jesti voće.
Grgljanje mlake slane vode.
Možda će ovo nekome pomoći ❤
◉ Zbog kolapsa zdravstvenog sistema, zdravstveni radnici pripremili su ovu poruku za ljude, u slučaju da ne želite rizikovati da odmah odete u bolnicu
__________
◉ Simptomi se javljaju trećeg dana nakon infekcije (virusni simptomi).
➙ 1. faza;
◉ Bolovi u telu
◉ Bolovi u očima
◉ glavobolja
◉ povraćanje
◉ Proliv
Curenje iz nosa ili začepljenje nosa
◉ Razgradnja
Peckanje u očima
Peckanje prilikom mokrenja
◉ Osećaj vrućine
◉ Ogrebano grlo (upaljeno grlo)
➙ Vrlo je važno brojati dane simptoma: 1., 2., 3..
◉ Preduzmite mere pre nego što groznica počne.
Pažnja, vrlo je važno piti puno tečnosti, posebno pročišćene vode. Pijte puno vode da grlo ostane suvo i pročisti pluća.
__________
➙ 2. faza; (4. do 8. dan) upalni.
Gubitak ukusa i / ili mirisa
◉ Umor uz minimalan napor
◉ Bolovi u grudima (rebro)
◉ Bolovi u donjem delu leđa (u području bubrega)
__________
➙ Virus napada živčane završetke;
◉ Razlika između umora i otežanog disanja:
• Nedostatak vazdua je kada osoba sedi - bez ikakvog napora - i bez daha;
• Umor je kada osoba radi nešto jednostavno i oseća se umorno.
__________
➙ Zahteva puno hidratacije i vitamina C.
__________
Covid-19 veže kiseonik, tako da je kvalitet krvi loša, s manje kiseonika.
__________
➙ 3. faza - izlečenje;
Faza izlečenja započinje 9. dana, što može trajati do 14. dana (rekonvalescencija).
◉ Ne odgađajte lečenje, što pre to bolje!
__________

Imajte na umu da se pH koronavirusa kreće od 5,5 do 8,5.
Dakle, sve što treba učiniti da bi se rešili virusa je ishrana sa više alkalne hrane, iznad nivoa kiseline virusa.
Kao što su;
◉ Banane, kreč → 9,9 pH
◉ Limunsko žuta → 8,2 pH
◉ Avokado - pH 15,6
◉ Beli luk - pH 13,2
◉ Mango - pH 8,7
◉ Mandarina - pH 8,5
◉ Ananas - 12,7 pH
◉ potočarka - 22,7 pH
◉ Narandže - 9,2 pH

Članak indeksiran 01. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me