Raskrinkavanje.ba

Oslobođenje → Snaha dobila dobar posao: Halid Bešlić povlači se sa scene, odlazi u penziju i seli se u Njemačku

24.12.2018
Tekst članka

Donio je još jednu odluku, koju je u nekoliko navrata ranije nagovještavao, a to je da se povlači sa scene i da odlazi u penziju

 

Halid Bešlić, sudeći po posljednjim informacijama koje su dospjele u javnost, uskor bi mogao preseliti u Njemačku. Doduše, u početku će to biti život na relaciji BiH - Njemačka, ali će legenda bh. muzičke scene sve više vremena provoditi u Offenbachu, njemačkom gradu u koji od januara sele njegov sin Dino i snaha Mahira sa blizancima Lamijom i Belmin-Kanom.

 

- Snaha je dobila dobar posao u Njemačkoj, tako da su se odlučili za odlazak iz BiH. Offenbach će biti njihova nova baza. Naravno da će meni i Sejdi nedostajati unuci, ali i mi ćemo već od februara/marta živjeti na relaciji BiH - Njemačka. Navikli smo da smo stalno sa unucima, tako da ćemo svaki slobodan dan koristiti za odlazak kod sina i snahe - rekao je Halid Bešlić za Faktor.

 

No, to ni jedini razlog znog kojeg Halid odlazi u Njemačku. Naime, donio je još jednu odluku, koju je u nekoliko navrata ranije nagovještavao, a to je da se povlači sa scene i da odlazi u penziju.

 

Mnogi se ipak nadaju da će Bešlić još ponekad javno zapjevati, a on sam o tome kaže:

 

- Za nekoliko mjeseci idem u zasluženu penziju u Njemačkoj, a ispunio sam i sve uslove za penziju u Bosni. Godinama sam uplaćivao penziono i u Njemačkoj, tako da ću moći uživati kada se povučem sa muzičke scene. Naravno, još Halid nije za penziju i još ću pjevati i družiti se sa svojim fanovima.

 

PIŠE: OSLOBOĐENJE PORTAL

Članak indeksiran 27.12.2018. Zadnji put osvježen 27.12.2018.

Ocijenjeno u analizi