SNSD PALE: OPOZICIJA KRITIKUJE SVOJ DUGOGODIŠNJI NERAD, A VLAST KRIVI ZA USPJEHE

Izvor/medij: Princip
Ocjena: Pristrasno izvještavanje

Ponižavanje drugih radi uzdizanja sebe nije politika uspjeha i snage, već slabića i bježanja od odgovornosti, što je pokazao paljanski PDP svojim stavovima koje su iznijeli na konferenciji za novinare, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Iz SNSD Pale naglašavaju da nisu mogli ni slutiti da će doći u toliko apsurdnu situaciju da opozicija kritikuje sopstveni dugogodišnji nerad, a vlast krivi zato što je uspjela ostvariti ono što oni nisu.

SNSD Pale upitao je šta se to prebacuje ovoj partiji - to što vodi politiku koja ostavlja rezultate iza sebe ili što je u Pale, konačno, vraćeno Odjeljenje Osnovnog suda.

"Srećom, doduše naknadno i u nuždi, potpisaše Deklaraciju o fer i poštenoj predizbornoj kampanji. Da to nije potpisano vjerovatno bi SNSD sada trpio 'nemilosrdne' napade zato što je asfaltirano 18 kilometara ulica, postavljeno više od 10 kilometara rasvjete, ostvareno 14 /u odnosu na sedam/ miliona kapitalnih investicija? Zato što su trostruko veći iznosi podsticaja, što se proširuje obdanište, obnavlja Dom zdravlja, postavlja novi toplovod", ističe se u saopštenju iz SNSD-a Pale.

Iz ovog odbora navode da opoziciji smeta kamen temeljac Muzeja Odbrambeno-otadžbinskog rata, početak uređenja velikog parka, turistička organizacija koja će promovisati opštinu i razvijati turizam, te dodaju da nekome smeta obnovljena zgrada Opštine za razliku od one sramotne ruine koja je prokišnjavala do podruma dok su u njoj sjedile "velike vođe i domaćini".

"SNSD-u se zamjera dobar odnos i činjenica da je Vlada Republike Srpske uložila desetine miliona maraka, između ostalog 1,5 miliona za završetak dvorane 'Peki' kojom pojedinci iz PDP-a pokušavaju da se diče, a sa kojom nemaju ništa.

Ta dvorana bi i danas bila ruina pored ruine zgrade opštine da nije bilo SNSD-a i tadašnjeg načelnika opštine Pale Slobodana Savića. Dakle, i to pitanje je riješio SNSD, a Slobodan Savić je na konto toga nepravedno izbačen iz SDS-a /a zna se da su i tome kumovali pojedinci iz PDP-a/. Da li treba da se izvinimo zbog njihove politike mržnje i podjela", kažu u SNSD Pale.

Opštinski odbor paljanskog SNSD-a upitao je i da li treba da se izvini onima koji su Jahorinu "cijedili i trgali" godinama i zato što je prije deset godina iščupana iz tih ralja i postala biser turizma ne samo opštine Pale nego i Republike Srpske?

"Nadamo se da će predstavnici PDP-a pronaći snage i recept da izliječe sopstvene frustracije jer smo uspjeli da uradimo sve ono što oni samo spominju da treba uraditi u dugim decenijama svoje vladavine", poručili su iz SNSD-a Pale i izrazili nadu da će pojedinci iz PDP-a nekako oprostiti /de fakto/ dvije godine vlasti i razvoja, kao i naredne četiri godine razvoja opštine na čelu sa SNSD-om.

 

Članak indeksiran 30. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me