Raskrinkavanje.ba

Srbija danas (.rs) → ŠOK TVRDNJA ŠEFA TURSKE SVEMIRSKE AGENCIJE: Postoji oružje koje može da izazove zemljotrese (VIDEO)

25.02.2023
Tekst članka

Rade po principu lansiranja dugačkih metalnih stubova iz svemira, koji se onda zabijaju duboko u zemlju i izazivaju zemljotrese.

Šef turske svemirske agencije serdar Husein Jildirim izneo je šokantnu tvrdnju o oružju sposobnom da izazove zemljotrese.

On je na jednom javnom skupu rekao da postoje sistemi naoružanja koji rade po principu lansiranja dugačkih metalnih stubova iz svemira, koji se onda zabijaju duboko u zemlju i izazivaju zemljotrese:

- Ne možete ništa da uradite u prostoru od svemira do Zemlje. Posebno u zemljama poput nas. Ništa! Dozvolite mi da vam dam primer. Kažem ovo jer sam video kako rade na takvom sistemu naoružanja, a ono je vrlo jednostavno. Znate one stubove ulične rasvete na ulicama. Slični su ovim stubovima, visoki oko 8-10 metara. Metalne šipke. Unutar šipke nema ničega, nema eksploziva, ničega, ali to je metalna šipka napravljena od tvrdog materijala legure titanijuma. Stavili su ih u satelit. Određenu količinu. A onda ih ciljaju i lansiraju na Zemlju.

To je kao kolac, oštar vrh. Na primer, ne daj Bože, negde da padne, nećemo sada da imenujemo scenario katastrofe, ali čim padne na zemlju prodire do 5 kilometara duboko u zemlju. To se dešava veoma brzo i stvara zemljotres magnitude 7-8 stepeni. Usled udara sve što se tamo nalazi biće uništeno. Vidite, ovde nema oružja, nema eksploziva, nema bombi, ništa slično. Jednostavan sub. Ali postoji takva sila koja dolazi iz svemira i nemate šanse da je vidite, zaustavite ili da se odbranite - rekao je Jildirim.

Više vesti o zemljotresu u Turskoj pročitajte OVDE.

Članak indeksiran 03.03.2023. Zadnji put osvježen 03.03.2023.

Ocijenjeno u analizi