Šokantna tvrdnja televizije Neo News: Trump je Pakistanac! (VIDEO)

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Laži o porijeklu američkih predsjednika

Rođen kao Dawood Ibrahim Khan

Mnogi su tvrdili su da Barack Obama nije Amerikanac, a sada se i Donald Trump suočava sa istim optužbama.

Naime, jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump rođen u Pakistanu.

 

- Vjerovali ili ne, predsjednički kandidat Donald Trump je rođen u Pakistanu, a ne u Americi - rekli su na televizijskoj mreži Neo News prošlog meseca, ali video je postao viralan nakon Trumpove pobjede na predsjedničkim izborima 8. novembra 2016. godine.

Trump je, prema navodima "Neo Newsa" rođen kao Dawood Ibrahim Khan 1954. u regiji Waziristan koja je sada pod kontrolom talibana. Naime, pakistanska televizija tvrdi da su njegovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, a jedan britanski kapetan je nakon toga malog Dawooda odveo u London, gdje je Trumpa kasnije navodno usvojila jedna porodica i odvela ga u SAD. 

Pakistanska mreža je otišla toliko daleko pa je čak objavila i fotografiju navodnog mladog Trumpa u tradicionalnoj pakistanskoj odjeći za dječake.

 

Naravno, ukoliko bi to bilo istina, Trump ne bi mogao biti na čelu države, jer predsjednik SAD-a prema Ustavu mora biti rođeni Amerikanac.

Podsjetimo, ranije je Trump govorio kako je Obama rođen van SAD-a te da zbog toga nema pravo da bude predsjednik, uprkos činjenici da je još uvijek aaktuelni predsjednik SAD-a rođen na Havajima.

Ipak, Trump je u septembru ove godine konačno priznao da je Obama rođen u SAD-u.

- Američki predsjednik Barack Obama je rođen u SAD-u - rekao je tada na državnoj televiziji.

Članak indeksiran 21. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me