Šokantna tvrdnja: Trump nije rođen u Americi i pravo ime mu je Ibrahim!

Izvor/medij: Ekskluziva
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Laži o porijeklu američkih predsjednika

Mnogi su tvrdili su da Barack Obama nije Amerikanac, a sada se i Donald Trump suočava sa istim optužbama. Naime, jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump rođen u Pakistanu.

 Vjerovali ili ne, predsjednički kandidat Donald Trump je rođen u Pakistanu, a ne u Americi - rekli su na televizijskoj mreži Neo News prošlog meseca, ali video je postao viralan nakon Trumpove pobjede na predsjedničkim izborima 8. novembra 2016. godine.

 

Trump je, prema navodima ``Neo Newsa`` rođen kao Dawood Ibrahim Khan 1954. u regiji Waziristan koja je sada pod kontrolom talibana.

 

Naime, pakistanska televizija tvrdi da su njegovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, a jedan britanski kapetan je nakon toga malog Dawooda odveo u London, gdje je Trumpa kasnije navodno usvojila jedna porodica i odvela ga u SAD.

 

Pakistanska mreža je otišla toliko daleko pa je čak objavila i fotografiju navodnog mladog Trumpa u tradicionalnoj pakistanskoj odjeći za dječake. Naravno, ukoliko bi to bilo istina, Trump ne bi mogao biti na čelu države, jer predsjednik SAD-a prema Ustavu mora biti rođeni Amerikanac.

 

 

 

 

Podsjetimo, ranije je Trump govorio kako je Obama rođen van SAD-a te da zbog toga nema pravo da bude predsjednik, uprkos činjenici da je još uvijek aaktuelni predsjednik SAD-a rođen na Havajima. Ipak, Trump je u septembru ove godine konačno priznao da je Obama rođen u SAD-u.

 

- Američki predsjednik Barack Obama je rođen u SAD-u - rekao je tada na državnoj televiziji. 

(avaz.ba)

Članak indeksiran 22. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me