ŠOKANTNO otkriće Milorada Dodika za “Dnevni Avaz”: “Ovo je muslimanima zadnji bajram koji će u miru dočekati, sljedeće godine okrećemo novi list!”

Izvor/medij: Dnevni-avaz.xyz
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Lažni Avaz i lažne izjave

“Ovo je muslimanima zadnji bajram koji će u miru dočekati, sljedeće godine okrećemo novi list!”-izjavio je ljutito Dodik sinoć za reportera dnevnog avaza. I ako se poslije toga izvinuo , teške riječi su pale od strane predsjednika RS-a. Napominjemo da i Dodik sam ima muslimanske krvi.

Naime, grupa od 8 uglednih Bosanskih historičara i doktora nauka više od 4 mjeseca je istraživala porijeklo predsjednika RS Milorada Dodika i došla do nevjerovatnog otkrića. Naime Miloradova pra pranena se zvala Suada, a bila je udata za Vukoslava od kojeg i potiče loza Dodika. Nena Suada jeste prihvatila pravoslavlje ali je u toku svog života upražnjavala i sve muslimanske običaje.

Njegova pra pranena Suada je stanovala na području Zenice a njena loza datira od Sandžačkih muslimanskih porodica Haljimi i Xhami. Dodik ima običaj da druge prekrštava i naziva Srbima iako i sam nije srbin nego u sebi ima muslimanske krvi.

Ova informacija je ekspresno dostavljena našem mediju od strane glasnogovornika grupe historičara prof.dr S.K koji je objelodanio kompletno DNK istraživanje i korijene koje vuče Milorad Dodik.Pitanje se postavlja šta će javnost u Entitetu RS da poduzme nakon ovog otkrića i da li Dodik krije svoje porijeklo od javnosti u želji da bude veliki srbin.

Njegov pra pradjed Vukoslav je živio na području između Laktaša i Banjaluke tako da se njegova pra pranena nakon udaje iz Zenice i preselila na to područje i izrodila 3 djece. Dodik ništa nema zajedničko sa Ruskom nacijom koju toliko voli i naziva ih braćom, a dubljim istraživanjem Sandžačkih korijena njegove pra pranene može se dokazati da Milorad u sebi ima Tursko – Albanske krvi.

Članak indeksiran 05. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me