Raskrinkavanje.ba

Republika.rs → Šokantno otkriće: Nemački lekari ubili Šabana

20.02.2019
Tekst članka

Nemačko tužilaštvo naložilo je obdukciju preminulog pevača Šabana Šaulića kako bi do kraja bile rasvetljene sve okolnosti njegove smrti. Obdukciju će obaviti tim vrhunskih stručnjaka iz Minstera, najboljih u Nemačkoj, i ona je zakazana za sutra.

Prema informacijama iz Nemačke do kojih je Srpski telegraf juče došao, iako se radilo o saobraćajnoj nesreći, u istragu je uključena i kriminalistička policija.

- Nemačkim policajcima, a i tužilaštvu, nije do kraja jasno kako je došlo do fatalnog ishoda, odnosno Šaulićeve smrti, s obzirom na to da je on nakon udesa bio svestan i sam je otišao do kola hitne pomoći. Pevač je i razgovarao sa medicinskom ekipom i u prvi mah je delovalo da nije životno ugrožen.

Dr Miljko Ristić: Svakako treba sačekati obdukciju, koja će najbolje pokazati pravi uzrok smrti

Zbog toga će biti urađene i toksikološke analize jer su lekari na licu mesta dali Šabanu da nešto popije, pretpostavlja se neko sredstvo za smirenje, i on je posle toga izgubio svest i više se nije probudio - objašnjava sagovornik našeg lista iz Nemačke.

 

 

PONUDILI AVION

Ovu verziju potvrđuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je bio veliki Šaulićev prijatelj. Srpski šef diplomatije i sam kaže da je u ovom trenutku najvažnije ispitati sve detalje pevačeve smrti

- Posle nesreće je bio loše, ali svestan, bez tragova povreda. Pošto se žalio da ga nešto guši, lekari su mu dali neka sredstva za uspavljivanje. Kada su ga helikopterom prevezli u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usled pucanja srčane aorte. Uradili su mu reanimaciju, međutim, nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča - pojasnio je Dačić.

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dačić: Moraju da se utvrde svi detalji, da se vidi da li su lekari nešto pogrešili

Šef diplomatije rekao je i da se još ne zna kada će Šaulićevo telo biti dopremljeno u Beograd.

 

 

- Pitanje je kada će telo stići u Beograd. Ponudili smo i avion Vlade Srbije za transport, međutim, to je tehnički neizvodljivo. Ukoliko obdukcija bude urađena u četvrtak, najverovatnije će telo do Beograda biti prevezeno pogrebnim kolima - istakao je Dačić i dodao:

Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Počivaće pored Glogovca

Šaban Šaulić, kako saznajemo, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, pored glumca Nebojše Glogovca. Kao datum sahrane i dalje figurira petak, mada nije izvesno da će tako i biti. Kako smo već pisali, iako je Šaulić rođen u muslimanskoj porodici, neće biti sahranjen po muslimanskim običajima niti će biti nekih drugih verskih obreda.

- Sada je glavni cilj da se telo što pre dopremi u Srbiju, ali i da se utvrde detalji da li su lekari nešto pogrešili. Ovde je reč o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svedoka. Vozač, Šaban i njegov kum su bili jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice.

ČESTO SE DEŠAVA

Kardiolog dr Miljko Ristić kaže za Srpski telegraf da prilikom teških saobraćajnih nesreći često dolazi do pucanja aorte.

- Mislim da taj sedativ koji su mu nemački lekari dali nije mogao ni da mu pomogne ni da odmogne. Svakako treba sačekati obdukciju, koja će najbolje pokazati pravi uzrok smrti - navodi dr Ristić.

Članak indeksiran 27.02.2019. Zadnji put osvježen 27.02.2019.

Ocijenjeno u analizi