Raskrinkavanje.ba

Ekskluziva → Šokantno otkriće: Njemački ljekari ubili Šabana!

20.02.2019
Tekst članka

Njemačko tužilaštvo naložilo je obdukciju preminulog pjevača Šabana Šaulića kako bi do kraja bile rasvijetljene sve okolnosti njegove smrti. Obdukciju će obaviti tim vrhunskih stručnjaka iz Minstera, najboljih u Njemačkoj, i ona je zakazana za sutra.

Prema informacijama iz Njemačke do kojih je Srpski telegraf juče došao, iako se radilo o saobraćajnoj nesreći, u istragu je uključena i kriminalistička policija.

 

- Njemačkim policajcima, a i tužilaštvu, nije do kraja jasno kako je došlo do fatalnog ishoda, odnosno Šaulićeve smrti, s obzirom na to da je on nakon udesa bio svjestan i sam je otišao do kola hitne pomoći. Pjevač je i razgovarao sa medicinskom ekipom i u prvi mah je djelovalo da nije životno ugrožen.

 

Zbog toga će biti urađene i toksikološke analize jer su ljekari na licu mesta dali Šabanu da nešto popije, pretpostavlja se neko sredstvo za smirenje, i on je poslije toga izgubio svijest i više se nije probudio - objašnjava sagovornik našeg lista iz Njemačke.

 

 

Ovu verziju potvrđuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je bio veliki Šaulićev prijatelj. Srpski šef diplomatije i sam kaže da je u ovom trenutku najvažnije ispitati sve detalje pjevačeve smrti.

 

 

- Poslije nesreće je bio loše, ali svjestan, bez tragova povreda. Pošto se žalio da ga nešto guši, ljekari su mu dali neka sredstva za uspavljivanje. Kada su ga helikopterom prevezli u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usljed pucanja srčane aorte. Uradili su mu reanimaciju, međutim, nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča - pojasnio je Dačić.

Šef diplomatije rekao je i da se još ne zna kada će Šaulićevo telo biti dopremljeno u Beograd.

 

- Pitanje je kada će tijelo stići u Beograd. Ponudili smo i avion Vlade Srbije za transport, međutim, to je tehnički neizvodljivo. Ukoliko obdukcija bude urađena u četvrtak, najvjerovatnije će tijelo do Beograda biti prevezeno pogrebnim kolima - istakao je Dačić i dodao:

 

 

 

 

 

- Sada je glavni cilj da se tijelo što prije dopremi u Srbiju, ali i da se utvrde detalji da li su ljekari nešto pogriješili. Ovde je riječ o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svjedoka. Vozač, Šaban i njegov kum su bili jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice.

 

Republika.rs

Članak indeksiran 27.02.2019. Zadnji put osvježen 27.02.2019.

Ocijenjeno u analizi