Spektakularno: Milorad Ulemek Legija Pobegao Iz Zatvora! Srbija U Strahu!

Izvor/medij: Kurir365
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Milorad Ulemek Legija nije pobjegao iz zatvora

Milorad Ulemek Legija, koji izdržava četrdesetogodišnju kaznu zbog ubistva srpskog premijera Zorana Djinđića, pre nekoliko meseci spremao je bekstvo iz Okružnog zatvora u Beogradu. U Ulemekovoj ćeliji pronađeni su detonatori za eksploziv samo desetak dana pre njegovog prebacivanja u zatvor u Požarevcu, u maksimalno obezbeđeno odeljenje koje je u javnosti prozvano „Srpski Alkatraz”.

Čuvari beogradskog Centralnog zatvora krajem juna su nenajavljeno pretresli ćeliju Milorada Ulemeka Legije. Tom prilikom prekontrolisano je i nekoliko destina hemijskih olovaka kojima se služio najčuvaniji zatvorenik u Srbiji. Kada su ih stražari otvorili, kaže za naš program Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, otkrili su da se u nekima od njh umesto pisaćih mina nalazi materijal za bekstvo.

“U dve hemijske olovke pronađena su dva detonatora koji mogu da posluže za aktiviranje određene vrste eksploziva. Naša namera bila je da to odmah ne objavljujemo jer smo, nakon što smo o tome obavestili nadležne službe, želeli da vidimo da li će neko pokušati da mu dostavi eksploziv”, kaže Homen.

Stražari su Ulemeku, koji je tokom pretresa bio van ćelije, objasnili da će mu zbog prenatrpanog prostora oduzeti neke stvari, između ostalog i oko 30 hemijskih olovaka. Rečeno mu je da će ih dobijati kada potroši one koje su mu ostavljene tako da, prema tvrdnji nadležnih, ni on nije znao da su detonatori otkriveni. Plan je bio da se otkrije pokušaj unošenja plastičnog eksploziva i da se uhapse saradnici, ali se to do sada nije desilo.

Članak indeksiran 08. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me