ŠPIJUN NA ŠTIKLAMA, ILI, SAM SVOJA OSA: Radončić godinama nabavlja najmoderniju opremu za tajno snimanje i prisluškivanje

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Špijuni (ni)su među nama

Fahrudin Radončić, bošnjački "Građanin Kane", i dalje je opsjednut špijuniranjem, prisluškivanjem, tajnim snimanjem, praćenjem...

Zaljubljenost Fahrudina Radončića u špijunažu, kontrašpijunažu i slične "hobije" odavno je prepoznata i valorizovana od raznih komunističkih, totalitarnih državnih i paradržavnih organizacija i službi.

Ta njegova opčinjenost nastavljena je tokom ratnog i poratnog angažmana, kada je radio u kabinetu komandanta Armije RBiH, odnosno nakon što je postao (uz malu pomoć i financijsku injekciju  prijetalja i pokrovitelja iz vlasti) vlasnik medijskog carstva.

Radončić, bošnjački "Građanin Kane", i dalje je opsjednut špijuniranjem, prisluškivanjem, tajnim snimanjem, praćenjem.

Svjedoče o tome njegove nabavke najmodernije i najsofisticiranije elektronske opreme za tajno snimanje audio i video aparaturom, koju obnavlja u skladu sa tehnološkim napredovanjem i inovacijama u ovoj industrijskoj grani.

 

Radončić je, odnosno njegov "Avaz roto-press d.o.o", tako prije dvanaest godina, nabavio zavidnu količinu opreme namijenjene za praćenje i prisluškivanje, vjerovatno, "neprijateljske žive sile".

Pored ostalog, kupio je i "bežičnu mikro-kameru u dugmetu", potom "prijemnik i predajnik na 2,4 GHz za mikrokamere", te "digitalni mikro-video snimač PV500".

Ove bi se tehnološke "spravice", od kojih je nekoliko nabavljeno po dva komada, mogle smatrati "ofanzivnim", jer je preko njih korisnik (Fahrudin Radončić, ili neko od njegovih ljudi) želio snimati, pratiti, dokumentirati... druge osobe iz svoje okoline.

Drugi set špijunske opreme koju je tada nabavio "savjetnik" "Dnevnog Avaza" bio je "defanzivnog" karaktera, njime se Radončić htio zaštititi od tuđih obavještajno-špijunskih radnji usmjerenih prema njemu.

 

U tu svrhu je nabavio "tragač bežičnih kamera", potom "ometač prikrivenih video-kamera", kao i "GSM signal-bloker SJ00068".

Ovu bazičnu opremu Radončić je tokom godina dopunjavao, usavršavao i kompletirao. Tako je 2014. "Avaz roto-press d.o.o", zlu ne trebalo, nabavio i "Digitalni video spremač keycham", još jednu vrlo funkcionalnu i učinkovitu špijunsku spravicu.

Prava je misterija kako je Frahrudin Radončić, uz tradicionalnu ličnu bezbjednosnu kulturu i ovako raskošnu špijunsku i kontrašpijunsku tehniku dopustio da mjesecima bude prisluškivan tokom istrage koju je protiv njega vodilo Tužiteljstvo BiH zbog pritiska na rad pravosuđa?!

(S.B.)   

Članak indeksiran 21. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me