SPREMA SE KRVAVI SCENARIO ZA SRPSKU: Ameri i Britanci u pet faza žele da sruše Dodika i PREUZMU KONTROLU NAD RS!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Atentat na osnovu raspoloživih informacija

Službe bezbednosti iz regiona uveliko razmatraju sve aspekte operativnih podataka prema kojima bi predstojeći opšti izbori u BiH mogli da budu povod za radikalizaciju političke situacije u Republici Srpskoj, koja ne isključuje ni krvavi scenario, piše portal Vesti

Prema istom izvoru, u ovoj proceni se povezuje sve intenzivnija diplomatska aktivnost predstavnika SAD, EU i Rusije u regionu, kao i niz događaja koji je za posledicu imao pokušaj izazivanja nestabilnosti, poput ubistva Olivera Ivanovića u Srbiji i razne situacije i pokušaji da se Srpska predstavi kao faktor destabilizacije BiH.

U obaveštajnom izveštaju nabrojano je pet faza, navodi se u tekstu.

Prva faza podrazumeva plasiranje istinitih informacija državnim organima BiH i Srbije. 

Druga faza obuhvata plasiranje dezinformacija o događaju koji je destabilizovao političko-bezbednosnu situaciju. 

Treća faza je planiranje, organizovanje i izvođenje određenih akcija koje mogu uticati na političko-bezbednosno stanje. 

Četvrta faza je proizvođenje 'kontrolisanog haosa', odnosno plansko izazivanje demonstracija i nereda. 

U petoj fazi bi došlo do promene režima na miran ili nasilan način, uz agresivnu medijsku kampanju koja bi to podržala", ističe se u tekstu.

DODIK HOĆE MLADIĆA NA ČELU SRPSKE: Sin komandanta Vojske RS glavni kandidat da PREUZME PREDSEDNIČKU FUNKCIJU U RS?!
U izveštaju se navodi da "faze tri i četiri te operacije ne isključuju planiranje i organizovanje atentata na nekog od opozicionih političara ili javne ličnosti u Srpskoj".

- Ova akcija bi se izvela u dobro isplanirano i tempirano vreme, a ubistvo bi izvršila osoba iz kriminalnog miljea - dodaje se u ovom izveštaju, uz upozorenje da sve informacije ukazuju da bi se operacija do kraja izvela uoči ili tokom opštih izbora u BiH, planiranih u oktobru ove godine.


Reuters/fotomontaža
U tom neželjenom scenariju, pogotovo u izbornoj godini kad bi se moglo očekivati i da će Milorad Dodik sa svojom koalicijom osvojiti apsolutnu vlast, došlo bi do opšte bezbedonosno-političke nestabilnosti u BiH i Srpskoj.

 Za početak delovanja bi se iskoristilo objavljivanje izbornih lista ili vreme predizborne kampanje, a zatim bi se kao jedini mogući naručilac ubistva predstavio Dodik.

ALARMANTNO UPOZORENJE DODIKA: Srbe u dijaspori hoće da pretvore u Bosance, TO NE SME PROĆI NI PO KOJU CENU!
Eventualnim ubistvom opozicionog političara iz Srpske nastala bi veoma ozbiljna bezbedonosno-politička kriza, koju bi opozicija u Republici Srpskoj maksimalno iskoristila uz potpunu medijsku propagandnu podršku prozapadnih medija. 

Uz to bi se pokrenuo opštenarodni revolt protiv vlasti u Republici Srpskoj organizovanjem demonstracija, koje bi u jednom momentu mogle preći u takozvani kontrolisani haos. 

Na karju bi došlo do faze pet obaveštajne operacije, koja podrazumeva preuzimanju vlasti od opozicije, navodi se u ovoj proceni, prenosi portal Vesti.

RUSIJA SPREMNA DA STANE IZA SRPSKE I SRBIJE: Dodik otkrio koliko je velika i značajna PODRŠKA MOSKVE SRBIMA!
Prema istim izvoru, stručnjaci iz oblasti bezbednosti, takođe, procenjuju da bi se preuzimanje vlasti u Republici Srpskoj odvijalo po jednom od dva moguća scenarija - prvi je mirno preuzimanje kroz prevremene izbore, dok bi drugi scenario podrazumevao zauzimanje ključnih institucija oružanim putem, na sličan način na koji je došlo do promene vlasti u Srbiji, 5. oktobra 2000. godine.

Foto Fejsbuk/Fotomontaža

- Ovom scenariju u prilog ide opšte stanje u BiH, te zagovaranje takozvanog 'Dejtona dva', a koji bi se mogao iskoristiti za održavanje međunarodne konferencije o BiH. Sve to bi dovelo do unitarizacije BiH i potpunog uništenja Republike Srpske - ističe se u proceni službi bezbednosti iz regiona.

Članak indeksiran 09. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com